Hoppa till huvudinnehåll
Makeup

Eyebrows on fleek: brynexperten från Rapide Cosmetics svarar!

GLOSSYBOX
Skribent och expert6 år sedan
View GLOSSYBOX's profile

SANT ELLER FALSKT? Skönhetsentreprenören tillika ögonbrynsexperten Tilda Nordh från Rapide Cosmetics reder ut några av de vanligaste myterna.

"Om ögonbrynen plockas för mycket växer håret inte ut"

Sant/Falskt! 90% av ögonbrynen befinner sig normalt sett i ständig växtfas. Med att ögonbrynen blir tunnare kan dels bero på en stigande ålder då hårsäckarnas förenyelsefas avtar. En annan orsak kan vara att man plockat för ofta och för mycket under en period, och stråna hamnar i en fas där hårsäckarna slutar producera hår och blir inaktiva. Som tur är finns hjälp att tillgå: allt från serum, oljor, tatuering till brynmakeup.

"Ögonbrynen ska matcha hårfärgen"

Sant/Falskt! För en naturlig harmoni ska brynen gå i ton med håret, men vill du vara mer uttrycksfull kan brynfärgen brytas av i en annan ton för att skapa kontraster. Vi skräddarsyr varje färgbehandling. 2016 stod mörkbruna bryn i fokus, 2017 har det varit de kalla tonernas hysteri, 2018 lutar det mer år individuella, uttrycksfulla färger!

"Ögonbrynen får aldrig plockas ovanifrån"

Falskt! Som utbildad hudterapeut lärde jag mig att aldrig plocka ovanifrån, vilket är skitsnack. Det gör underverk att forma runt om hela ögonbrynet. Underifrån lyfter blicken, men ovanifrån hjälper ögonbrynets symmetri.

 

PRENUMERERA PÅ GLOSSYBOX

 

text Stina Nilsson bildkälla Pinterest

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox