Wellness

Inget badkar? Så här skapar du en härlig duschritual!

Hemma-spa i alla ära, men det kanske känns omöjligt att få till om du inte har ett badkar. Tänk om! Så här skapar du en upplyftande stund och en härlig duschritual. 

Artikeln är i samarbete med Palmolive som medverkar i GLOSSYBOX september 2022.

1. Vattentemperaturen

Såvida det inte är värmebölja utomhus föredrar de allra flesta en varm dusch. Men stanna vid just ”varm” och inte stekande. En för varm dusch kan nämligen torka ut huden.

2. Rätt mängd produkt

Många använder för mycket duschtvål, vilket bara är slöseri på produkt – det blir inte mer rent ju mer du använder. Den löddrar dessutom i kontakt med vatten, så en till två teskedar räcker oftast för att tvätta rent hela kroppen med shower gel.

3. Fokus på dofter

Välj noggrant ut de produkter du vill ska ingå i din duschritual. Dofterna är viktiga och skapar rätt känsla. Föredrar du tyngre unisex-dofter, friska citrusdofter eller uppgiggande noter av olika blommor?

I Palmolives nya duschserie används upcyclade ingredienser vilket betyder att mer används och att mindre går till spillo. Den veganska duschtvålen kommer i en återvinningsbar tub som är gjord på sockerrör. Formulan består av 96 procent naturliga ingredienser och är till 97 procent biologiskt nedbrytbar. Några Glossies får testa i september!

4. Duschtvål och kroppsskrubb

En kroppsskrubb används för att avlägsna döda hudceller och lämnar huden mjuk och len. Det ska inte användas dagligen utan högst någon gång i veckan. Applicera alltid kroppsskrubb på ren hud, så se till att du har tvättat kroppen med shower gel innan du går vidare till att skrubba.

5. Avsluta med kalldusch

Det finns många som hyllar att duscha kallt och alla hälsofördelar det sägs ha. Oavsett vilket, testa att skölja kroppen med kallt vatten innan du avslutar din duschritual och kliver ur duschen. Det ger minst sagt en uppiggande effekt!

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

6. Applicera lotion

När huden fortfarande är fuktig från duschen är det dess prime time för att ta åt sig av fuktgivande ingredienser. Applicera därför body lotion direkt när du kommer ut från duschen.

7. Lyxiga handdukar och morgonrock

Att komma ut från en härlig dusch kan ge kroppen en mindre chock och du står och huttrar samtidigt som du famlar efter handduken. Förbered därför med mjuka och lyxiga handdukar som du snabbt kan svepa omkring dig. Ställ fram tofflorna och ha en hårturban i mikrofiber nära tillhands!

Läs mer!
Boosta kroppen med vitaminer och mineraler – så vet du vilka just du behöver
5 enkla sätt att varva ner och koppla av
Skalpmassage: Så ger du hårbotten en avkopplande massage

 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor