Hudvård

Uppdatera din hudvårdsrutin med essence

Essence är en självklar del av den koreanska hudvårsrutinen. Men vad är essence för produkt egentligen och hur ska du använda den i din hudvårdsrutin? Vi reder ut!

Sedan jag upptäckte essenser har det blivit min nya favoritprodukt i hudvårdsrutinen. Är den ett måste i nivå med rengöring, solskydd och fuktkräm? Absolut inte. Men steget i min hudvårdsrutin när jag applicerar essence är det absolut härligaste. Jag älskar konsistensen, att klappa in produkten över ansiktet och riktigt känna hur huden tackar mig för att den får en extra boost med fukt. Om jag pausar mitt i hudvårdsrutinen för att göra någonting annat, som att borsta tänderna, kan jag ibland fundera på om jag hunnit till avslutande nattkräm eller inte – då huden redan känns väldigt återfuktad efter bara essence.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

I GLOSSYBOX januari 2022 får alla Glossies testa Original Skin Essence Toner från Vegan by Happy Skin. 

Vad är essence för produkt i min hudvårdsrutin?

Essence är, precis som många andra innovationer inom hudvård, från Korea. Den balanserar huden efter rengöring, förbereder den för efterföljande produkter och boostar effekten av dessa. En essence gör att huden kan ta till sig lite extra av det serum och den fuktkräm som du applicerar efter essence.


Caudalie – Vinoperfect Concentrated Brightening Glycolic Essence

Vad är skillnaden på essence och toner?

Det här är lite av en kluring och det kan också skilja sig mellan olika varumärken som väljer att benämna sina produkter på olika sätt, exempelvis att man kombinerar essence och toner till en och samma produkt – essence toner. Den gemensamma nämnaren är när i hudvårdsrutinen du applicerar produkten – vilket vi kommer till lite längre ner.

Enkelt sätt kan essence beskrivas som en hybrid mellan toner och serum. Den är ofta lite tjockare i konsistensen än en toner som har en mer vattenlik formula (därav det svenska namnet på produkten: ansiktsvatten). Jämfört med serum är essence ofta mer flytande och mindre koncentrerade.


Dr.Jart+ – Vital Hydra Solution Essence

Hur ska jag använda essence i min hudvårdsrutin?

Enligt en koreansk hudvårdsrutin använder du essence efter rengöring och toner och sedan innan serum. Självklart behöver du inte gå igenom minst tio olika steg och produkter för att uppnå en återfuktad hy med lyster – om du inte vill såklart! Många upplever att de kan utesluta både serum och toner för att essence redan matar huden med så pass mycket fukt och aktiva ingredienser. Utgå från din egen hy och dess behov.

För att spara på både produkt och miljö, applicera utan bomullspad då den suger åt sig mycket av essensen innan produkten ens kommer i kontakt med ansiktet. Häll istället ut essence i handflatan, tycker ihop båda händerna och klappa sedan in produkten över ansiktet. Om huden tar upp produkten väldigt snabbt, vilket är ett tecken på att huden är i behov av extra mycket fukt, kan du applicera ytterligare ett (eller två!) lager.

 

Fresh – Kombucha Facial Treatment Essence 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor