Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Känslig hud? Här är hudvårdsrutinen för dig!

GLOSSYBOX
Skribent och expert5 månader sedan
View GLOSSYBOX's profile

En hud som kliar, stramar och rodnar? Det är tecken på att den är känslig. Vi berättar mer om hudtillståndet och vilka produkter från La Roche-Posay din hud mår allra bäst utav.  

Artikeln är i samarbete med La Roche-Posay som medverkar i GLOSSYBOX 2024.  

Upplever du att din hud kliar, sticker och svider? Kanske uppstår rodnad vid temperaturväxlingar eller när du testar olika hudvårdsprodukter? Då kan din hud vara känslig. Känslig hud är inte en hudtyp utan ett hudtillstånd. Det innebär med andra ord att du kan ha både torr, fet eller normal hud samtidigt som den är känslig.  

Med hjälp av avancerad forskning har man identifierat några av de faktorer som ligger bakom att huden blir känslig. Det kan bero på en ineffektiv hudbarriär där du har brist på skyddande lipider vilket gör att huden inte har ett lika bra skydd mot externa irretanter. Utöver det kan du även ha “neuroinflammation” som innebär att nervändarna är överkänsliga och frisätter inflammatoriska ämnen som en reaktion när huden till exempel kommer i kontakt med vatten och temperaturförändringar. 

 I GLOSSYBOX mars får alla Glossies testa “Toleriane Sensitive Cream” som stärker hudbarriären och ger 48 timmars intensiv fukttillförsel.  

Om du har känslig hud är det viktigt att använda produkter som din hud tolererar. La Roche-Posay specialiserar sig på att ta fram produkter för just känslig hud och med dessa kan du enkelt skapa en hudvårdsrutin som din hud mår bra utav. Leta efter stärkande och lugnande ingredienser och utgå från mindset “ju färre desto bättre”. Undvik även att experimentera med trendiga produkter du hört talas om som kan innehålla syror och parfym, det kommer att förvärra problemet.  

La Roche-Posay: hudvårdsrutin för känslig hud

1. Toleriane Foaming GelBörja med att rengöra huden och avlägsna makeup med två-i-ett löddrande ansiktsrengöring. Den rengör effektivt samtidigt som den naturliga balansen och pH-värdet upprätthålls. Den dubbelverkande effekten består av aminosyrakomplex kombinerat med ett milt ytaktivt medel som arbetar tillsammans för att skapa ett milt skum som effektivt löser upp orenheter och makeup. 

2. Toleriane Dermallergo SerumBoosta huden med stärkande och återfuktande serum som kombinerar hög effektivitet med lugnande ingredienser för optimal tolerans. Stärker hudbarriären och skyddar känslig hud mot externa påfrestningar. 

3. Toleriane Dermallergo EyeÅterfuktande och lugnande ögonkräm som reducerar obehag runt ögonen. Huden lugnas på en minut. Applicera försiktigt med fingertoppen runt ögonen. 

4. Toleriane Sensitive Cream Avsluta med en återfuktande kräm som ger 48 timmars intensiv fukttillförsel. Lugnar, stärker och skyddar hudbarriären. Applicera på ansikte och hals, kan användas både morgon och kväll. 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox