Hudvård

Fuktgivande tips för din hy i sommar

Allas hud har olika behov men fuktgivande produkter är nödvändigt för en välmående och återfuktad hud, oavsett ålder eller hudtillstånd. Så här återfuktar du huden i sommar! 

Artikeln är i samarbete med Weleda som deltar i GLOSSYBOX juli 2022. 

När det kommer till hudvård är utan tvekan klimatet en viktig faktor som påverkar vilken typ av produkter som vår hud behöver. Vi som lever i Norden får uppleva olika årstider vilket sätter sina spår i huden – och kräver att rutinen skräddarsys utifrån vad vi möter när vi går utanför dörren. Under den varmare delen av året (även om det nu just nu inte är aktuellt med kyla, vind och torr luft) så finns det fortfarande en anledning till att välja rätt hudvård då vi tillbringar mer tid utomhus. 

I GLOSSYBOX juli får några Glossies testa ”Cactus Hydrating Facial Mist” från Weleda. 

I stadsmiljöer utsätts huden för föroreningar och solens starka uttorkande strålar. Lata dagar vid havet, vandring i fjällen eller cykelutflykter innebär också hög solexponering. Även om solen är nödvändig och någonting vi längtat efter torkar den ut huden och gör den yttorr. Det är inte ovanligt att uppleva stramhet i huden efter en dag utomhus.

På sommaren kan de flesta av oss minska på oljerika produkter för att övergå till en mer fuktighetsgivande hudvårdsrutin. Fukt behövs nämligen året om och genom att investera i rätt hudvårdsprodukter kan du bibehålla en solkysst hud och långvarigt sommarglow. 

3 fuktgivande tips i sommar!

1. En mist är ett enkelt sätt att återfukta huden under dagen. ”Cactus Hydrating Facial Mist” ger direkt återfuktad lyster och kan användas flera gånger dagligen. 

2. Släck hudens törst efter en dag i solen. En svalkande body lotion med fuktgivande aloe vera är hudens bästa vän när huden är varm behöver fukt och svalka. Som ”Citrus Refreshing Body Lotion”– sommarens after sun! 

3. Förbered huden före solskyddsfaktor med ett antioxidantrikt serum som ger huden rätt förutsättningar och skyddar mot yttre påfrestningar. ”Pomegranate Firming Face Serum” är en riktig fuktboost! 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor