Hudvård

Mjuk och nära rakning – så gör du

Hud som är torr, röd och prickig efter rakning? Glöm det! Med de här knepen får du ett silkeslent resultat varje gång!  

Artikeln är i samarbete med BIC som deltar i GLOSSYBOX juni 2024.  

Kittla dina sinnen med rakhyvlarna “Soleil Escape” från BIC. Rakhyvlarna som är specifikt framtagna för att följa kvinnokroppens alla kurvor med hjälp av det rörliga huvudet har dessutom en doft av ros och magnolia. Ja du läste rätt – skaftet sprider en lyxig doft för en härligare rakupplevelse. Den mjukgörande remsan med 100 procent mandelolja ger en mjuk och nära rakning. I månadens GLOSSYBOX hittar några Glossies rakhyveln i sin box!  

Vi listar fyra tips du måste ta med dig in i duschen tillsammans med din nya rakhyvel från BIC!  

1. Blöt huden Att försöka raka en torr hud ökar risken för att skära sig eller framkalla röda prickar. Blöt huden med varmt vatten för att mjuka upp och öppna upp hårsäckarna. Ett tips är att raka sig i slutet av duschen eller badet när huden är som mest uppvärmd och mjuk.

2. Använd raklödder
Rakgel eller raklödder är din rakhyvels bästa partner för att leverera bästa möjliga resultat. Efter att du värmt upp och blött huden, applicera raklödder på området du ska raka. Se till att inte använda för mycket, då kan det vara svårt för rakhyveln att få en nära rakning.  

3. Raka i hårets växtriktning
I vilken riktning ska du dra rakhyveln för att få bästa möjliga rakning? Svar: i den riktning som håret växer. Har du problem med inåtväxta hårstrån kan det bero på att du rakar i motsatt riktning. Testa det andra alternativet nästa gång du tar fram rakhyveln! 

4. Återfukta efter rakning
När du klivit ur duschen är det dags att återfukta huden, då rakning kan göra den mer torr. Gör det gärna så snart som möjligt då huden fortfarande är lite fuktig för att maximera egenskaperna av en body lotion.  

I GLOSSYBOX juni 2024 får några Glossies testa rakhyveln ”Soleil Escape” från BIC. 

Köp månadens GLOSSYBOX!

Upptäck månadens GLOSSYBOX, fylld med fem skönhetsprodukter – direkt hem till dig!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor