Makeup

8 beautytrender vi kommer se 2023

8 beautytrender vi kommer se 2023

Låt 2023 blir det året som du säger au revoir till skönhetsvärldens ramar och regler! Våga testa något nytt och experimentera med smink, hårvård och ny spännande hudvård. Vi har gjort en djupdykning kring 8 beautytrender vi kommer se 2023 – kanske hittar du en som får en given plats i din dagliga rutin?

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

När vi kikar ner i ”skönhetsspåkulan” för 2023 ser det väldigt lovande när det gäller trender. Här är det bara att välja och vraka mellan allt från pastelliga hårfärger till smarta beautyknep. Vad vi ser är gemensamt bland trenderna är att våga utforska och testa något nytt. Om det är någon gång som du ska liva upp hur du sminkar, byta frisyr eller testa en koreansk hype är det väl ändå nu? Läs vidare att läsa om 8 beautytrender vi kommer se 2023. Vilken kommer du testa först?

1. Mermaid hair colour

Den första trenden av 8 beautytrender vi kommer se 2023 är ”mermaid hair colour”. Att experimentera med pastelliga hårfärg i rosa, gröna och blåa toner syns överallt på sociala medier, och spås bli en stor trend i år. Hashtagen ”mermaidhair” har hisnande visningssiffror på TikTok. I skrivande stund har den över 885 miljoner visningar!

2. IT’-ingrediens: Niacinamide

Att göra en djupdykning i och att bli expert på vad olika hudvårdsingredienser har för egenskaper har varit trendigt länge inom skönhetsfären. Under 2023 kommer niacinamide få extra fokus. Det här är en trend som vi på GLOSSYBOX gärna hakar på! Niacinamide är en riktig drömingrediens att ha med i hudvård, det är en aktiv form av B3 vitamin som löser flera olika slags hudproblem. Bland annat stärker den hudens elasticitet, minskar synligheten av porer, har en utjämnande effekt och ger även mer lyster. Dessutom är den effektiv för att minska fina linjer, verkar antiinflammatoriskt och ökar hudens egna produktion av ceramider för att bibehålla fukten. En riktig poweringrediens helt klart!

8 beautytrender vi kommer se 2023

Produkter med niacinamide: Foaming Cleanser with Niacinamide for Normal to Oily SkinCerave, 338 kr/1 000 ml, Liftactiv Specialist B3 5% Niacinamide & AHA Complex Dark Spots & Pigmentation SerumVichy, 488 kr/30 ml och Ultra Repair Oil-Control MoisturizerFirst Aid Beauty, 376 kr/50 ml

3. Slugging – trend från Sydkorea!

Under 2023 kommer vi fortsätta blicka österut mot Sydkorea och ta efter ännu mer! ”Slugging” är kanske den senaste koreanska trenden som i alla fall vi på GLOSSYBOX är sugna på att testa. Den går ut på att man efter sin kvällsrutin lägger ett lager vaseline över hela ansiktet. Detta ska ”låsa in” de aktiva ämnen som finns i serum och ansiktskräm så som retinol och skapa ett skyddande lager, så att dina produkter lättare absorberas in i huden. Effekten sägs vara en förstärkt hudbarriär och en mjukare, mer återfuktad hud med hälsosam lyster. Vågar du testa den här trenden?

4. Hållbarhet inom makeup och hudvård

Både skönhetsfantaster och konsumenter blir allt mer miljömedvetna och det här är såklart något som stora skönhetsvarumärken hakar på på. Under 2023 spår vi att hållbarhet inom beauty kommer bli hetare än någonsin! Redan nu erbjuder flera varumärken möjligheten att man kan köpa refillables till produkter vilket sparar väldigt mycket miljöpåverkan, eftersom man bara behöver köpa nytt innehåll och inte en helt ny ytterförpackning.

5. Fortsatt fokus på skalpen

I förra månadens GLOSSYBOX, decemberboxen ”Wishful Moments”, fick alla testa Glossies testa Cleansing Purifying Scrub från Christophe Robin. I GLOSSY Mag berättade vi om den senaste skalpskrubbstrenden (klicka här för att få reda på varför du också borde testa!) och hypen kring hårskalpen kommer fortsätta i även år. Räkna med att se allt från skalptonics till skalpserum dyka upp på butikshyllorna! Om du inte har hakat på trenden än är det dags – en välmående hårbotten är ett måste för att håret ska hålla sig hälsosamt.

Skalpvårdande produkter: Cleansing Purifying Scrub, Christophe Robin, 526 kr/250 ml, Elements Calming Hair Serum, Wella Professionals, 251 kr/100 ml och Anti Dandruff Tonic – Hair and Beard, Recipe For Men, 226 kr/100 ml

6. Hetaste hårfrisyren: Pixie-cut

När vi ändå är inne på hår – finns det något bättre sätt än att börja året med att kapa av håret? Ni vet, nytt år, nytt hår! En kortare frisyr som vi spår kommer vara väldigt inne under 2023 är ”pixie cut”. Det här är en sofistikerad och retroinspirerad look som vi gillar väldigt mycket. Hur kort vågar du klippa?

7. Soft Goth makeup look

Vilka sminklooker kommer vara populära under 2023? När vi spanar in i ”skönhetsspåkulan” ser vi att nittiotalet återigen gör entré. En look som särskilt kommer vara hypead är ”Soft Goth”-looken. Här är den senaste Netflixhiten ”Wednesday” en stor inspiration. Satsa på en klassisk sotad ögonmakeup men med toner som går i plommon, brunt och burgundy. Avsluta med svart eyeliner, rosiga kinder och nudiega läppar.

8. Innehårfärg: koppar

Den kopparröda hårfärgen spås bli en av de hetaste hårfärgerna under 2023. Antagligen började hypen när Kendall Jenner dök upp med rött hår till Milanos modevecka och nu har hashtagen ”copperhair” miljontals träffar både på TikTok och Instagram. Kanske är det här en färg som du vågar experimentera med i år?

8 beautytrender vi kommer se 2023

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert