Makeup

Cloud skin – Naturlig hud i fokus

cloud skin

I sommar är det dags att haka på sminktrenden ”Cloud skin”, en minimalistisk trend där naturlig hud är i fokus. Vi lämnar den glossiga basen som varit så trendig de senaste åren för att ge plats åt det mer naturliga – mjuk hud med en skir skimmereffekt. En “cloudy” soft focus-bas helt enkelt.

Artikeln är i samarbete med Emite Cosmetics som medverkar i GLOSSYBOX juni 2023.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

I samarbete med Emite Cosmetics tipsar vi om en sminkrutin som hjälper dig uppnå en fläckfri cloud skin look sommaren 2023.

cloud skin

Börja med en bas med naturligt glow

För att uppnå en cloud skin-effekt bör du börja med en highlighterprodukt som ger ett naturligt glow. Till detta är ”Diamond Heard Base Primer” från Emite Cosmetics (460 kr/35 ml) det perfekta valet. Diamond Heart Base Primer jämnar ut hudstrukturen och ger en hälsosam och naturlig lyster. Dessutom är den 100 procent vegansk och cruelty free!

cloud skin

Köp ”Diamond Heard Base Primer” från Emite Cosmetics här!

Cloud skin betyder en slät, skir och naturlig hy

Vi vill också se en ”air-brushed look”, med andra ord en slät, skir och naturlig hy. Här kan vi rekommendera ”EMU Mineral Foundation” från Emite Cosmetics (520 kr/8 g) som ger ett naturligt resultat som jämnar ut huden utan att torka ut eller flagna.

Köp ”EMU Mineral Foundation” från Emite Cosmetics här!

Testa nya sminktekniken micro concealing

Dölj sedan blemmor, rodnad och ojämnheter med en superlätt concealer och med ”micro concealing” – den nya tekniken för att uppnå skulpterad effekt. Här uppnår man en jämn och samtidigt naturlig look genom att applicera en minimal mängd concealer. Den bästa produkten för detta är utan tvekan ”BB Highlighting Pen” från Emite Cosmetics (340 kr/st).

Köp ”BB Highlighting Pen” från Emite Cosmetics här!

Avsluta looken med ett nuderosa nagellack

Till denna naturliga makeup passar ”Nail Lacquer” från Emite Cosmetics perfekt! Färgen HONE kommer göra din makeup komplett. Den breda borsten ger en enkel applicering och en långvarig glans. Psst! Alla Glossies får testa nagellacket i juniboxen.

Vi önskar alla Glossies en “cloudy” sommar, men en molnfri himmel!

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert