Wellness

5 enkla sätt att varva ner och koppla av

Genom att ägna dig åt aktiviteter som tvingar dig att vara i nuet kan känslan av stress reduceras. Vi tipsar om fem saker du kan testa direkt!

Upplever du också att dagarna rusar förbi och att du aldrig hinner sätta dig ner och fokusera på dig själv? Sanningen är att det alltid finns tid för att prioritera sitt välmående, om än kanske inte alltid i lika stor skala som man hade önskat. Men det går alltid att till exempel stanna upp och avbryta arbetsdagen under fem minuter eller avsluta dagen med en bok istället för att skrolla på telefonen. Här är vi samlat fem favorit-aktiviteter som alla kan göra för att komma ner i varv och för en stund prioritera det som är viktigast i ditt liv – dig själv!

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

1. Andningsövningar 

Att fokusera på andningen någon minut är något du kan göra flera gånger om dagen för att snabbt minska stressnivån. Ladda ner en mindfullness-app, sätt på en podcast som leder dig genom andningen eller leta upp ett klipp på Youtube. Sen är det bara att sätta igång! Hjärtklappning och hög puls, orsakat av stress, kan faktiskt lindras väldigt snabbt genom att ta ett par djupa andetag och låta full fokus vara på just andningen.

2. Kliv in i bokens värld

Helt ärligt, hur länge sedan var det du faktiskt läste en bok? Om du inte räknar med dina lediga semesterveckor då det inte finns så mycket annat att göra än att ligga i solstolen och läsa? Att läsa är inte bara bra för att utöka ordförrådet, lära sig mer om ett specifikt ämne eller utmana hjärnan – det är också en väldigt bra väg till avkoppling. Genom att hänge dig åt handlingen i en skönlitterär bok är det lätt att släppa verkligheten för en stund och då komma ner i varv. Ge dig själv ett par sidor varje kväll inan du ska sova istället för att skrolla på telefonen. Du kommer förhoppningvis känna dig tröttare när du släcker lampan, och även märka stor skillnad på själva sömnen när dagen har avslutats med en bok.

3. Pulshöjande träning 

Yoga i all ära, men om du föredrar ett pass på gymmet där du får svettas lite mer är det ett minst lika bra alternativ för att vara i nuet och släppa allt runt omkring. Det är ju inte helt lätt att tänka på allt annat du ”borde” göra och allt som stressar dig både i jobbet och vardagen när du försöker klara av en tuff övning under ett träningspass. Armhävningar och burpees kommer istället sno ditt fokus och känslan efter är dessutom oslagbar!

4. Ta ett bad 

Att sjunka ner i ett varmt bad (självklart med massor badskum eller väldoftande badolja) sänker omedelbart stressnivån. Lägg bort telefonen (ha den inte ens med dig in i badrummet), sätt på avkopplande musik, tänd ett ljus och sänk belysning i badrummet. Ta några djupa andetag och känn hur vattnet omsluter dig. Att bada badkar är som balsam för själen! Hitta din badrutin och vad du behöver under den här stunden för att koppla av så mycket som möjligt. Upprepa rutinen någon gång i veckan och din hjärna kommer koppla den stunden till en tid och plats då den kan koppla av och släppa alla andra bekymmer.

5. Ansiktsmassage 

Vid stress kan det uppstå spänningar i bland annat käke och tinningar. Testa ett massage-verktyg för ansiktet, som en gua sha-sten, för att kunna ge dig själv en ansiktsmassage och öka cirkulationen. Passa på att även skämma bort nacke och axlar när du ändå är igång! Här kan du läsa mer om vad Gua Sha är för något och hur du använder verktyget på bästa sätt!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor