Makeup

Mascara-tips: Så får du fantastiska fransar

Hur ofta behöver mascaran bytas ut och hur avlägsnar du den på bästa sätt? Fixa fina fransar med våra bästa mascara-tips! 

Drömmen om långa, fylliga och definierade fransar finns ständigt med oss. Lösningen stavas (inte helt otippat) mascara! Dina fransar i sig påverkar självklart resultatet. Är de korta från början kommer de omöjligt se lika milslånga ut som i en mascara-reklam (spoiler: dessa fransar är nog inte helt äkta heller). Däremot kan en mascara förstärka och göra så att de ser längre ut. Testa de här mascara-tipsen nästa gång du plockar fram en av de mest populära produkterna i sminkväskan!

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Mascara-tips 1: Hur länge håller en mascara? 

En mascaras livslängd börjar ticka neråt så fort du öppnar förpackningen och det släpps in luft i den, oavsett om du då börjar använda den eller bara vill kika på hur borsten ser ut. Öppna den därför inte förrän den är dags att börja använda den på fransarna. Efter första öppning håller sig en mascara i bra skick i cirka tre månader.

Mascara-tips 2: Hur applicerar jag mascara på bästa sätt? 

Undvik att applicera lika mycket mascara på hela fransarna, blir det för mycket produkt i topparna tyngs de ofta ner, även om du jobbat med fransböjare. Fokusera på fransrötterna och sicksacka borsten upp mot toppen. Vill du applicera fler lager kan du testa att göra det på halva fransarna.

Mascara-tips 3: Hur tar jag borst mascaran på bästa sätt? 

Upplever du att det är svårt att få bort din mascara med din vanliga ansiktsrengöring? Testa en olja istället! Det finns både specifika ögonmakeup-removers men även oljerengöringar för resten av ansiktet som funkar utmärkt även på fransarna. Gnugga inte för hårt när du tvättar bort sminket, låt det först verka och lösa upp, innan du sköljer med vatten.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor