Hudvård

5 anledningar till att addera micellärvatten till din hudvårdsrutin 

Vad är micellärt vatten och varför ska du använda det? Vi berättar om fördelarna med rengöringsvatten i hudvårdsrutinen!  

Artikeln är i samarbete med NIVEA som deltar i GLOSSYBOX mars 2024.  

1. Avlägsnar smink och orenheter

Trött på att stå och tvätta ansiktet i en evighet? Inte med micellärvatten! Fukta en bomullsrondel rikligt med produkten och svep över huden. För ögonsmink kan du behöva hålla padsen mot ögonen i några sekunder för att lösa upp makeupen. Nu är huden redo för efterföljande produkter!
 

2. Återfuktande med lugnande egenskaper

Vid första anblick kan micellärvatten se ut som helt vanligt vatten som hällts upp på flaska. Så är inte riktigt fallet. Micellärvatten innehåller återfuktande och lugnande ingredienser som tillför fukt samtidigt som du rengör huden. I “Micellar Water Soothing” från NIVEA hittar du bland annat glycerin som i kombination med dexpanthenol även lugnar huden.
 

I GLOSSYBOX mars 2024 får några Glossies testa “Micellar Water Soothing” från NIVEA. Ett micellärt vatten som är speciellt framtaget för känslig hud.  

3. Passar alla hudtyper

Är din hy mer åt det oljiga eller torra hållet? Det spelar ingen roll, micellärvatten fungerar lika bra ändå. Upplever du din hy som känslig fungerar det också utmärkt då det även är formulerat för känslig hud och är fritt från parfym.

4. När du inte har tillgång till rinnande vatten

När du ska till sommarstugan, sitter på ett flygplan eller helt enkelt bara är så trött att du inte orkar gå in i badrummet och göra hela din hudvårdsrutin – då finns micellärvattnet där för dig. Det enda du behöver packa ner på resan är några bomullspad och ditt micellärvatten för att kunna rengöra ansiktet. Följ upp med ansiktskräm för extra fukt!  

5. Städar upp makeupen

Har det fallit ner ögonskugga under ögonen när du sminkat dig? Blev eyelinern inte riktigt som du tänkt dig? Genom att fukta en bomullstops med micellärvatten kan du enkelt och smidigt avlägsna sminkrester och städa upp makeup och  

Hur fungerar micellärt vatten?

Micellar water är en rengöringsprodukt som innehåller miceller. Dess molekyler är hydrofila och oleofila, vilket innebär att de drar till sig vatten, olja och smuts – i ett enda svep. Genom att kombinera vattnet med en bomullsrondel eller rengöringsservett är det enkelt att ta bort makeup, orenheter såväl som solskydd.
 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor