Hoppa till huvudinnehåll
Wellness

Bokaktuella Isabella Löwengrip: ”Jag har hittat vad jag behöver och mår bra av”

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
Foto Isabella Löwengrip: Stella Cocozza
Hos BookBeat finns över 300 000 ljud- och e-böcker. En av dessa är  ISABELLA. Här berättar Isabella Löwengrip om processen bakom boken – och vikten av återhämtning i en stressig vardag. Artikeln är i samarbete med BookBeat som medverkar i GLOSSYBOX januari 2022. Just nu har vi ett erbjudande hos BookBeat för alla Glossies, se längst ner i inlägget. 

Som Blondinbella blev Isabella Löwengrip en av Sveriges största bloggare och som tjugoåring drev hon flera stora bolag. Åtta år senare utsågs hon till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna och hade ett tiotal bolag med över 100 miljoner i omsättning. Då kraschade allt. Vad var det egentligen som hände bakom kulisserna under de framgångsrika året, och går det att hitta den riktiga Isabella efter att ha levt som sin persona sedan tonåren?

Du har bloggat sedan du var tonåring, vad kommer vara nytt i boken för de som följt dig genom åren?–ISABELLA är verkligen något helt annat än bloggen. Boken handlar om allt som pågått bakom kulisserna, medan bloggen har utspelat sig framför kulisserna. Mina bloggläsare kommer att känna igen sig, men de kommer framför allt att få en djupare bild av vem jag är. Jag berättar om konsekvenserna av ett liv i offentligheten, om psykisk ohälsa och ätstörningar. Jag hoppas att min historia ska kunna hjälpa de som ibland har det tufft.

Vad var den största utmaningen med att skriva ”Isabella”?– Det har varit en utmanande process i sig. Jag har behövt fördjupa mig i de här 30 åren, det är en lång period att gräva i och det har varit tufft. Jag har upptäckt mönster hos mig själv på vägen som jag inte kunnat se tidigare och kommit till insikt kring hur jag betett mig mot andra och mot mig själv.

Boken handlar bland annat om att ”hitta den riktiga Isabella”, hur har den processen gått till?– Det har varit en lång och intensiv process för mig och min medförfattare Rebecka Edgren Aldén, boken har tagit ett år att skriva. Jag var ganska deprimerad när vi började skriva, och jag är mycket gladare i dag. Det har varit en resa att reflektera över mitt liv och på vägen har jag faktiskt hittat vad jag behöver och mår bra av.

Du läser och lyssnar själv på väldigt mycket böcker, nämn tre stycken som har påverkat dig på olika sätt! – Jag har alltid älskat att läsa! Jag väljer tre böcker som har funnits med mig länge, på väldigt olika sätt.

Alkemisten är jag nog inte ensam om att ha berörts av, den påverkar alla som läser den. När jag läser den kommer jag på mig själv med att tänka ”Just det, så här ska man tänka”. Ibland ska man bara luta sig tillbaka och låta universum styra, och man måste våga följa sina drömmar och gå sin egen väg för att må bra.

Principles av Ray Dalio har varit viktig för mig när det handlar om mitt företagande. Den ger massa bra tips om entreprenörskap och jag rekommenderar den till alla som vill bygga bolag!

Egenmäktigt förfarande av Lena Anderson är nog den bok som jag läst flest gånger. Den har inspirerat mitt eget skrivande, och på något sätt har den varit ett stöd som fått mig att må bra. Den handlar om olycklig kärlek och det här med att klamra sig fast vid en kille som inte är bra för en. Jag känner igen mig själv som tonåring i den känslan.

Att läsa är för många ett sätt att koppla av, vad gör du helst när du har en stunds egentid?– Jag har ofta ett ganska hektiskt schema, så när jag har egentid vill jag bara ta det lugnt. Jag läser, umgås med mina barn och pratar med min sambo Paul i soffan med en skål praliner bredvid mig. Väldigt enkla saker helt enkelt!

Hur samlar du kraft i en stressig vardag?– Återhämtning är viktigt för mig. Det är okej att ha stressiga dagar och intensiva perioder så länge man får tid för återhämtning, det är när man inte får tid att samla kraft som det blir farligt. Jag planerar in min återhämtning, gör luckor i kalendern och bokar till och med av saker om jag ser att det börjar bli för mycket. Under min återhämtning gör jag bara saker som får mig att må bra. Ett tips är att boka av tid för att samla kraft redan innan en intensiv period börjar, så att du är utvilad och redo när det är dags.

https://www.instagram.com/p/CR02fi2tGeh/

Vad gör du för att få en så bra start som möjligt på dagen?– Jag går upp ungefär en timme innan alla andra i familjen, när det är helt tyst i huset. Jag dricker kaffe i lugn och ro och lyssnar på en podd medan jag ställer fram frukost och ser dagen vakna till liv. Jag är en morgonperson som älskar att få den här lugna starten på dagen.

Vad ser du mest fram emot under 2022?– Jag hoppas att jag ska hitta en ny passion och börja bygga ett nytt bolag som jag kan älska lika mycket som jag älskat mina tidigare företag. Men händer det inte nästa år är det ingenting jag stressar fram, det får ta den tid det tar.

Tre andra boktips från BookBeat!

Elegant crimeDenise Rudberg – Elva änkors manNyskilda politikern Stina Bodén, som kontaktar polisen efter att ha blivit utsatt för utpressning. Samtidigt försöker änkemannen Alain Paulsson börja om efter hustruns bortgång. Efter att hela livet ha dolt sin sexuella läggning har hoppet börja spira om den stora kärleken. Vågar han blotta sin hemlighet? Nätdejting, medial bloggläggning och snåriga samtyckeslagar i den elfte, fristående romanen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff på Östermalm. 

Feelgood-romanSimona Ahrnstedt – Nattens drottningGlamourösa affärskvinnan Kate Ekberg driver nattklubben Kate’s. Det ingen vet är att hon är utsatt för utpressning. Jacob Grim är den stela bankchefen som efter en tragedi har tvingat sig själv att inte känna någonting. Det fungerar, tills hans träffar Kate. När dessa motpoler möts kastas de in i en passion som förändrar allt och plötsligt finns löftet om något mer. Om de vågar göra det svåra: att vara sårbara. 

Historiskt dramaJojo Moyes – Bortom horisontenEfter andra världskrigets slut är det dags för ”krigsbrudarna”, de tusentals kvinnor som gift sig under kriget, att korsa Atlanten för att återförenas med de män som nu återvänt hem. Skeppet går från Sydney Australien och 650 brudar inleder en dramatisk resa. Med på båten finns de väldigt olika Avice, Margaret, Jean och Frances med olika bakgrund och olika historier. Romanen bygger på verkliga händelser som har påverkat Jojo Moyes egen familjs historia. 

BookBeat: Rabattkod 2022

Nu får alla Glossies testa BookBeat gratis i sex veckor! Hos BookBeat hittar du alltid aktuella titlar liksom klassiker. Gå ni på bookbeat.se/glossybox för att ta del av erbjudandet!Erbjudandet gäller alla nya BookBeat-användare, fram till 28/2 2022. BookBeat har ingen bindningstid. 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox