=

GLOSSYBOX utser Dr Caren Genthner-Kappesz till ny CEO

Charles von Abercron, grundare och verkställande direktör för GLOSSYBOX, lämnar sin tjänst som CEO på egen begäran den 31 december 2015 efter fem år på sin post. Han kommer i fortsättningen vara knuten till bolaget som konsult. Den 1 januari 2016, tillträder Dr Caren Genthner-Kappesz som ny CEO.

Dr Caren Genthner-Kappesz inledde sin karriär som konsult på Boston Consulting Group 1998. Efter etableringen och försäljningen av hennes konsultbolag, gick hon 2003 över till eBay där hon var ansvarig för den tyska reklamverksamhet, bland annat, innan hon blev CEO för eBay:s dotterbolag shopping.com 2007. Under 2011 arbetade hon som COO på brands4friends, innan hon 2013 gick över till Naspers i Sydafrika där hon till att börja med var CEO på  marknadsledande inom e-handel kalahari.com (nuvarande takealot.com) och därefter CEO på MIH Internet Africa.

Oliver Samwer, CEO på Rocket Internet SE, ledande investeraren i GLOSSYBOX: “Jag är mycket glad över att vi kunde rekrytera Dr Caren Genthner-Kappesz som ny CEO för GLOSSYBOX. Caren har en omfattande erfarenhet i olika digitala industrier och marknader och har visat organisationsförmåga och ledaregenskaper i sina tidigare befattningar. För alla investerares räkning vill jag också tacka Charles för hans betydande resultat: Han grundade företaget, ledde det i turbulenta tider, och sist men inte minst, valde en mycket modig väg som har lett fram till den styrka och lönsamheten GLOSSYBOX har idag.”

Dr Caren Genthner-Kappesz: “Skönhetssegmentet hyser fortfarande stor potential på den digitala marknaden. Jag är därför mycket glad att kunna överta ansvaret för en stark internationell affärsverksamhet på GLOSSYBOX och tillsammans med ett bra team utveckla det vidare som ett starkt varumärke inom detta segmentet.”

Charles von Abercron, grundare av GLOSSYBOX: “Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit med GLOSSYBOX under de senaste fem åren. Jag skulle vilja tacka alla som har bidragit till detta och jag är mycket glad att jag fortsättningsvis kommer vara knuten till GLOSSYBOX som konsult.”

GLOSSYBOX grundades i Berlin 2011 av Charles von Abercron och är idag representerat på fem orter som opererar i tio länder. Omsättningen för GLOSSYBOX ökade mer än 40 % under 2015; sedan starten har GLOSSYBOX sålt mer än tio miljoner boxar.