=

GLOSSYBOX by Clara Hallencreutz

Konstnären Clara Hallencreutz är näst ut med en specialdesignad box för GLOSSYBOX. Hon har gjort två fotokonstverk exklusivt för samarbetet – ett par stora röda läppar av uppradade läppstift samt en bild med färggranna hårslingor, som pryder Clara Hallencreutz-boxen med lanseringsdatum i mars 2015.

I sin färgsprakande pop-art-inspirerade konst letar Clara Hallencreutz efter stereotypa former och enkla symboler. För GLOSSYBOX har hon valt att illustrera skönhet med ett par röda läppar.

”Jag fascineras av konstruktionen och de små beståndsdelarna som bygger en bild. Istället för penseldrag använder jag vardagsobjekt såsom blommor, godis, lego och i detta fall 300 läppstift för att bygga upp mina bilder. För mig representerar varje läppstift ett penseldrag och processen blir som att måla med läppstift. Jag vill väcka en nyfikenhet och fantasi hos betraktaren och eftersom färg har en fantastisk kapacitet att påverka våra sinnen har det blivit ett betydande verktyg för mig i min konst”, säger Clara Hallencreutz.

GLOSSYBOX by Clara Hallencreutz

Varje månad skickar GLOSSYBOX ut en box med personligt utvalda skönhetsprodukter till sina över 40 000 prenumeranter i Sverige. I mars 2015 får prenumeranterna hem Clara Hallencreutz-boxen, vars innehåll är minst lika färgstarkt som konstnärinnans uttryck. Produkterna i marsboxen är hemliga fram till lanseringsdatum, med ett undantag – alla prenumeranter kommer att få ett läppstift från Make Up Store, som en hyllning till Clara Hallencreutz konstverk på boxen.

”Detta är första gången vi på GLOSSYBOX arbetar med fotografi på boxen, vilket är i linje med den framåttänkande andan som vi står för. Clara Hallencreutz känns som den perfekta konstnären att samarbeta med då hennes innovativa, färggranna och lekfulla fotokonst sprider glädje och inspiration till våra prenumeranter – perfekt för mars månad”, säger Victoria Senkpiel, kreativ chef på GLOSSYBOX.

I tidigare designsamarbeten har bland annat Dagmar, Lovisa Burfitt, Maria Nilsdotter och Therese Sennerholt präglat boxen med sina konstnärliga tolkningar av GLOSSYBOX.

Boxen med Clara Hallencreutz design lanseras i mars 2015 och är exklusiv för
GLOSSYBOX prenumeranter. Boxen finns i begränsad upplaga så långt lagret räcker. En löpande månadsprenumeration på GLOSSYBOX kostar 139 kr per månad, en 6 månaders prenumeration 699 kr och en 12 månaders prenumeration 1299 kr.

Foto: Linnea Frank

Foto: Linnea Frank

Clara Hallencreutz, född 1985, har en kandidatexamen i fotografi från Griffith University i Brisbane, Australien. Med ett starkt signum för färg och form har hennes fotokonst mottagits med storm både i Sverige och utomlands. Hon har medverkat i ett flertal utställningar, bland annat i Australien, Kina, England och i Sverige. Idag är Claras konst representerad via två internationellt erkända gallerier: Opera Gallery i London och Mouche Gallery i Los Angeles. Tavlorna säljs signerade och i begränsad upplaga. www.clarahallencreutz.com

För ytterligare information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Eva Pentti-Kortman, SpoilConcept Communication
E-post eva.pentti-kortman@spoilconcept.se eller tfn 070 875 68 02