Hudvård

Därför behöver du anpassa din hudvårdsrutin för sommaren

hudvårdsrutin för sommaren

Vårstädning! Ut med varma ytterkläder, vinterskor och feta krämer. Vänta, även feta krämer? Det stämmer! För en hälsosam hud med härlig lyster är det viktigt att anpassa sin hudvårdsrutin efter säsong. Tillsammans med Vichy guidar vi dig kring hur du skapar den perfekta hudvårdsrutinen för sommaren. 

Artikeln är i samarbete med Vichy som medverkar i GLOSSYBOX maj 2023.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

I takt med att vädret förändras kan även din hud ändra skepnad. Kall och torr luft kan lätt torka ut huden medan varma samt fuktiga temperaturer kan öka hudens oljeproduktion. Du behöver inte byta ut hela din hudvårdsrutin för sommaren, men för bästa resultat bör du skräddarsy den utifrån hudens behov. 

Ett ledord inför sommaren är att använda produkter som absorberas snabbt av huden, som är lätta i konsistensen och som inte täpper till porerna. Läs vidare för att upptäcka fyra produkter från Vichy som vi tycker du borde lägga till i din hudvårdsrutin för sommaren.

Lägg till ett serum som intensivt återfuktar huden

hudvårdsrutin för sommaren

Minéral 89 Daily Booster, Vichy, 325 kr/50 ml – köp här!

Låt dina syrebaserade serum ta semester och lägg istället allt fokus på ett serum som boostar huden med fukt, så som “Minéral 89 Daily Booster” från Vichy (325 kr/50 ml). Serumet består av en återfuktande, parfymfri formula med hyaluronsyra och 89 procent vulkaniskt vatten från Vichy som även stärker hudens naturliga skyddsbarriär. Den ultralätta gelkonsistensen sjunker snabbt in i huden utan att den känns fet och ger huden en långvarig återfuktning i upp till 24 timmar. Dessutom verkar den för att lugna och skydda huden mot föroreningar. Du får en hud som känns fylligare och som har en fräsch lyster! 

Applicera en till två pumpar på rengjord hud, på ansikte och hals morgon och kväll. 

Byt ut din dag- och nattkräm

hudvårdsrutin för sommaren
Aqualia Thermal Rehydrating Light Cream, Vichy, 295 kr/50 ml – köp här!

På sommaren vill man undvika tunga och feta krämer, satsa istället på en dag- och nattkräm i gelkonsistens. För morgonrutinen rekommenderar vi att du använder “Aqualia Thermal Rehydrating Light Cream” från Vichy (295 kr/50 ml), en lätt dagkräm med vulkaniskt vatten från Vichy, hyaluronsyra, sheasmör och mannose. Den ger en långvarig återfuktning i upp till 48 timmar samtidigt som den skyddar mot föroreningar och minskar fina linjer. Huden känns direkt fräschare, återfuktad och mer hälsosam. Applicera på rengjord hud efter serum. 

hudvårdsrutin för sommaren

Aqualia Thermal Night Spa, Vichy, 659 kr/75 ml – köp här!

På kvällen rekommenderar vi att du applicerar “Aqualia Thermal Night Spa” från Vichy (659 kr/75 ml) som sista steg i din hudvårdsrutin. Det här är en nattkräm i gelform, som absorberas snabbt av huden och gör att din hud kännas mer utvilad, starkare och mer återfuktad. Den innehåller återfuktande hyaluronsyra och vulkaniskt vatten från Vichy, som är känt för sina stärkande egenskaper. Applicera på rengjord hud innan du går och lägger dig. 

Psst! Många Glossies får testa “Aqualia Thermal Rehydrating Light Cream” eller “Aqualia Thermal Night Spa” från Vichy i majboxen. 

Glöm inte solskyddet!

Capital Soleil UV Age Daily SPF50+, Vichy, 265 kr/40 ml – köp här!

Ett steg i din hudvårdsrutin som du aldrig bör skippa, men särskilt inte på sommaren, är att applicera solskydd! Vi gillar “Capital Soleil UV Age Daily SPF50+” från Vichy (265 kr/40 ml), en ultralätt solkräm för alla hudtyper som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Formulans konsistens är nästan lika tunn som vatten vilket gör att du får en jämn, osynlig applicering. Solkrämen innehåller även peptider och niacinamid som motverkar för tidigt åldrande så som pigmenteringar, fina linjer och rynkor. Skaka solkrämen innan användning, applicera sedan rikligt som sista steg i hudvårdsrutinen på ansikte och hals. Den är mycket vattenresistent och svettresistent, men glöm inte att återapplicera solkrämen efter bad eller om du har svettats mycket.  

Vinn alla fyra sommarprodukter från Vichy!

Under maj månad kommer vi ha en tävling på vår Instagram där man kan vinna hela den här sommarrutinen från Vichy! Tre av er Glossies har chans att vinna ett varsitt set med “Minéral 89 Daily Booster”, “Aqualia Thermal Rehydrating Light Cream”, “Aqualia Thermal Night Spa” och “Capital Soleil UV Age Daily SPF50+”. Totalt värde är 1 544 kronor! 

Håll utkik på vår Instagram @glossybox_sweden! Här kommer snart mer information om hur du deltar i tävlingen.  

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert