Hår

5 stora hårtrender för 2023 som du borde testa

hårtrender 2023

Likt nyår är våren en perfekt tid för att göra en nystart för håret! Varför inte passa på att klippa en ny frisyr, testa en spännande styling eller investera i roliga håraccessoarer? Här är 5 hårtrender som kommer vara stora under 2023 och som vi tycker du borde testa. 

Att byta frisyr eller färga håret i en annan nyans kan nog vara ett av de enklaste sätten att förändra sitt utseende på. Om du behöver inspiration har du kommit till rätt ställe! Vi har kikat igenom flera internationella skönhetssiter och plockat ut fem hårtrender som spås bli stora under 2023. Vilken hårtrend kommer du våga testa i vår?

1. Den raka bobben

hårtrender 2023

Den raka och lite “boxiga” bobben kommer bli stort i år! Här är det raka linjer och minimalt med lager som gäller. Vi gillar den eftersom den är enkel att underhålla och kräver inte alls mycket ansträngning för att det ska se snyggt ut. Med en plattång kommer du långt med!

2. Stylat och konstnärligt

Brittiska Vogue spår att stylade, konstnärliga frisyrer kommer bli en stor hårtrend under 2023. Enligt dem kommer stylat hår bli allt mer populärt, och kreativiteten har inga gränser. Tänk modernt när du stylar håret och lek loss! Till exempel kan du sätta upp håret i två bollar eller i en rosett istället för en traditionell knut eller svinrygg. Det bästa är att du inte behöver ha långt hår för att skapa en rosett av ditt egna hår. 

3. Sidbenan fortsätter att trenda

hårtrender 2023

För ett tag sedan trendade mittbenan på sociala medier men under förra året började snedbenan komma tillbaka mer och mer. ”Battlen” avgjordes när Kim Kardashian la upp en bild på sig själv i snedbena – då visste vi att den här hårtrenden är här för att stanna även under 2023. Även den här looken är lätt att få till själv. Lägg håret åt sidan efter att du har tvättat håret, föna och spraya i torrschampo för att få volym. Smycka gärna håret med ett par hårspännen.

4. 70-, 80- och 90-talsinfluenser

Bland 2023 års hårtrender ser vi mycket sjuttiotalsinfluenser. Många spår att Farrah Fawcetts ikoniska lockar och gardinlugg blir trendigt under 2023. Looken är heller inte svår att få till själv. Rulla bara upp håret i breda hårspolar och sov med dem. Voila! När du vaknar kommer du ha riktigt glammiga lockar. Även klassiska 80- och 90-talsfrisyrer kommer göra en comeback i år, både hockeyfrillan á la Miley Cirus och den klassiska “Rachel-frisyren” kommer bli populärt enligt amerikanska Cosmopolitan.

5. Håraccessoarer: rosetter, hårband och hårspännen

hårtrender 2023

På TikTok pratar många om håraccessoarer som en stor hårtrend för 2023. Här kan du låta kreativiteten flöda! Sätt i en stor rosett, ett par vackra hårspännen eller ett stort diadem i håret. Föredrar du något enklare? Då kan du köra på ett enkelt sportband, perfekt för de dagarna som håret är otvättat.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!

 Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert