Hudvård

Så håller du dig torr och fräsch trots intensiva vintersporter

torr och fräsch

Hur ofta ger du dina armhålor lite extra kärlek? Tillsammans med Schmidt’s guidar vi dig kring hur du tar hand om dina underarmar och hur du håller dig torr och fräsch – trots intensiva vintersporter!

Artikeln är i samarbete med Schmidt’s som medverkar i GLOSSYBOX februari 2023.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Nu i vintertider ägnar vi gärna oss åt vintersporter så som utförsåkning, längskidåkning och långfärdsskridskor. Men frågan är, hur håller man sig torr och fräsch trots aktiviteter med hög intensitet? Dels kan man använda en bra deodorant som gör att man luktar gott, men man kan även ta till ett par andra knep för att ens underarmar ska må så bra som möjligt. I månadens GLOSSYBOX får några Glossies testa en av tre olika deodoranter från Schmidt’s – läs vidare för att läsa mer om hur de kan hjälpa dig att hålla dig torr och fräsch! Vi avslöjar även ett par andra hjälpsamma tips.

Var noga med att rengöra och exfoliera armhålorna, men gör det skonsamt

Visste du att huden under armhålorna är väldigt tunn och även en av kroppens mest känsliga hudområden? Därför är det viktigt att behandla underarmarna varsamt. Det betyder dock inte att du ska skippa rengöringen helt. När du känner att armhålorna luktar illa beror det faktiskt inte på svetten, snarare orsakas det av bakterier på huden. En bra deodorant hjälper till en stor del, men den blir ännu mer effektiv om du applicerar den på ren hud. Varje gång du duschar kan du löddra upp armhålorna ordentligt för att ta bort hudceller och bakterier. Du kan även använda en skonsam ansiktsskrubb för att exfoliera, eftersom huden är så känslig kan du använda liknande produkter för armhålorna som du använder för ansiktet.

Låt armhålorna andas efter dusch och rakning

Vänta tills huden helt har torkat och gärna en stund till om du har rakat dig under armhålorna innan du applicerar deodorant efter en dusch. När du rakar dig blir det som små, små sår på huden och den blir extra känslig. Om du applicerar deodorant direkt efter kan det (kanske inte så otippat) orsaka irritation. Armhålorna mår bra av att få andas, så passa på att äta frukost och fixa håret innan du sträcker dig efter deodoranten.

torr och fräsch

Använd en bra deodorant

Vi ska inte ljuga, en bra och effektiv deodorant är viktig i rutinen för underarmarna. Vi rekommenderar Schmidt’s deodoranter – de är veganska, cruelty-free och aluminiumfria och kommer garanterat hålla dig torr och fräsch trots intensiva vintersporter. De är formulerade med naturliga ingredienser från växter och mineraler som effektivt neutraliserar dålig lukt. Dessutom kladdar de inte och går snabbt in i huden.

I februariboxen får några Glossies testa antingen “Bergamot + Lime Natural Deodorant”, “Charcoal + Magnesium Mineral Enriched Natural Deodorant” eller “Rose + Vanilla Natural Deodorant” från Schmidt’s. Bergamot + Lime Natural Deodorant” har en härlig doft av fräsch citrus medan Rose + Vanilla Natural Deodorant har doft av ros med undertoner av söt, pudrig vanilj. Charcoal + Magnesium Mineral Enriched Natural Deodorant” innehåller även magnesium, bikarbonat och aktivt kol och har en doft som påminner om frisk luft efter regn.

torr och fräsch

Några Glossies får testa! Charcoal + Magnesium Mineral Enriched Natural Deodorant, Schmidt’s, 107 kr/58 ml, Rose + Vanilla Natural Deodorant, Schmidt’s, 107 kr/58 ml eller Bergamot + Lime Natural Deodorant, Schmidt’s, 107 kr/58 ml

Applicera deodoranten på rätt sätt

Genom att applicera Schmidt’s deodoranter med rätt teknik blir de som mest effektiva. Börja med att hålla deosticket mot huden i ungefär 10 sekunder för att värma upp produktens oljor, fetter och vaxer. Dra sedan ett tunt lager över huden. Less is more! En liten mängd räcker för att du ska hålla dig torr och fräsch samt dofta gott i upp till 24 timmar.

torr och fräsch

Välj kläder i naturliga fibrer så som bomull, ull och silke

För att hålla dig torr och fräsch när du är ute och åker i längdspåret eller i skidbacken är kläderna du bär nästan lika viktiga som deodoranten. Undvik blandmaterial och polyester och välj istället ett underställ i naturliga fibrer så som bomull, ull och silke. De bör heller inte sitta för tight. Det här gör att huden lättare kan andas och att du svettas mindre.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert