Hudvård

111Skin: avancerad hudvård inspirerad av plastikkirurgi

avancerad hudvård

Avancerad hudvård som ger nästintill lika effektiva resultat som kirurgiska ingrepp, finns det ens? Ja! Det brittiska hudvårdsmärket 111Skin är ett typexempel på detta. Det grundades när plastikkirurgen Dr Yannis Alexandrides upptäckte att det saknades hudvård som passade hans brittiska kunder. Då föddes idén att skapa produkter med avancerade och aktiva ingredienser, som ger effektiva resultat utan att irritera. 

Artikeln är i samarbete med 111Skin som medverkar i GLOSSYBOX januari 2023.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Det har verkligen hänt mycket på hudvårdsfronten under 2000-talet – vi ser allt mer avancerad hudvård på marknaden där forskning och dermatologiska tester ligger till grund för framtagandet av hudvårdsprodukter. Ett exempel på det här är 111Skin, ett brittiskt hudvårdsmärke som grundades av paret Dr Yannis och Eva Alexandrides. Dr Yannis är en välrenommerad plastikkirurg som startade den egna kliniken 111 Harley St i London efter att ha drivit kliniker i både USA och i hans hemstad Aten. Väl i London insåg han att många av de populära amerikanska märkena som erbjöd avancerad hudvård inte passade hans brittiska patienter. Han insåg att att rätt produkter saknades och bestämde sig istället för att producera en egen produktlinje som skulle komplettera hans patienters behandlingar perfekt.

111Skin – avancerad hudvård där varje produkt kan ta upp till 3 år att utveckla

Sagt och gjort, då det enligt Dr Yannis Alexandrides inte fanns hudvård som han och hans patienter behövde på marknaden föddes 111Skin. Idag har de över 50 produkter där processen till färdig produkt är lång och som startar i Dr Yannis Londonklinik. Utifrån patienters specifika hudproblem får han inspiration till vilken produkt som skulle behövas och vilka aktiva ingredienser som kan ge effektiva resultat. Den här processen, från idé till färdig produkt, kan ta upp till tre år. Målet har varit att ta fram en produktlinje som ger fantastiska resultat, känns härliga att använda och förvandlar skönhetsrutinen till något som bidrar till ens välbefinnande.

111Skins produkter innehåller exklusiva formuleringar med aktiva ingredienser som tagits fram med hjälp av mångårig kirurgisk expertis. Bland annat har Dr Yannis tagit fram det unika komplexet NAC Y²™, bestående av aminosyran N-acetylcystein (NAC), C-vitaminen Ascorbyl Phosphate och Aesculus Hippocastanum Extract (hästkastanjfrö, Y²) är den huvudingrediensen i flera av deras produkter. Tillsammans boostar de huden med antioxidanter samtidigt som de reparerar och ökar hudens cellproduktion.

111Skin är alltså avancerad hudvård som både kan vara ett alternativ och ett komplement till ett kirurgiskt ingrepp.

– Ibland vet inte kunder vad de behöver. Patienter som vill göra att ingrepp vid huden runt ögonen kan till exempel börja med att använda bättre hudvård. Sedan ser de dramatiska resultat, väldigt fort, skriver Eva Alexandrides på 111Skins hemsida.

Alla Glossies får testa!

I GLOSSYBOX januaribox ”New Horizons” hittar alla Glossies ”Zub Sero De Puffing Eye Mask” från 111Skin, och får chans att testa deras avancerade hudvård. Ögonmaskerna som har en kylande effekt och fräschar upp huden under ögonen. Med hjälp av aktiva ingredienser så som kraftfulla tetrapeptider bidrar dem till att minska fina linjer, svullnad och mörka ringar.

Zub Sero De Puffing Eye Mask, 111Skin, 179 kr/st

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert