Hår

Testa senaste hårtrenden: skrubba skalpen

testa senaste hårtrenden: skrubba skalpen

Du har säkert hört att det är fördelaktigt att då och då exfoliera ansiktet, men visste du att detsamma även gäller din hårbotten? Här lär vi dig allt du behöver veta om – och varför du genast borde testa senaste hårtrenden: skrubba skalpen.

Artikeln är i samarbete med Christophe Robin som medverkar i GLOSSYBOX december 2022.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Oavsett om du har en torr och kliande hårbotten (vilket är extra vanligt under vinterhalvåret) eller upplever att håret snabbt blir fett mellan tvättarna, så kommer en skalpskrubb att ta din hårvårdsrutin till nästa nivå. I hårbotten samlas nämligen inte bara smuts utan även rester från hårvårdsprodukter (hörde vi några lager av torrschampo?) tillsammans med döda hudceller. Med tidens gång kan det här bidra till en tilltäppt hårbotten och att hårstråna inte kan växa igenom ordentligt. Då är det dags för en detox för håret i form av en skalpskrubb.

Att exfoliera hårbotten är ett snabbt, enkelt och lyxigt tillvägagångssätt för en välmående hårbotten. Lite som att skicka håret på SPA! Hårvårdsmärket Christophe Robin var tidig på bollen när det kom till att se fördelarna med att exfoliera hårbotten. Redan 2013 lanserades deras ”Cleansing Purifying Scrub” som alla Glossies får testa i månadens box. Den bästsäljande produkten innehåller en hybridformula med två potenta ingredienser som lugnar och rengör även den mest känsliga skalpen.

Skalpskrubben ska ses som ett komplement till din vanliga hårvårdsrutin och behöver inte användas varje gång du tvättar håret – en gång i veckan är en bra riktlinje. Inled med ditt vanliga schampo och följ upp med ”Cleansing Purifying Scrub”. Lägg lite extra tid på att massera in produkten i hårbotten och skölj sedan noggrant. Avsluta med balsam!

testa senaste hårtrenden: skrubba skalpen

3 anledningar till varför du borde testa senaste hårtrenden: skrubba skalpen

1. Avlägsnar produktrester  
De produkter du applicerar i hårbotten lägger sig som en beläggning över hårbotten och kan svårt att få bort helt med enbart vanligt schampo.

2. Minskar risk för kliande hårbotten
Om produkten, som den du får testa från Christophe Robin, innehåller peelingkorn kan den enklare avlägsna torra flagor som annars kan irritera och klia.

3. Djuprengörande effekt
Upplever du att håret snabbt blir fett? Det kan vara för att du inte lyckats rengöra det helt när du tvättar håret. En skalpskrubb rengör på djupet och ger ett renare resultat.

testa senaste hårtrenden: skrubba skalpen

GLOSSYBOX december: Alla Glossies får testa!
Cleansing Purifying Scrub, Christophe Robin, 504 kr/250 ml. 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor