Hudvård

Den ultimata hudvårdsrutinen för dig med mogen hud: 4 steg till mer lyster och spänst

4 steg till mer lyster och spänst

Visste du att hudens naturliga produktion av kollagen och elastin minskar ju äldre du blir? När man närmar sig 50-strecket kan huden därför behöva mer hjälp för att behålla sin fasthet. Bland annat kan du välja en hudvårdsrutin i 4 steg som hjälper huden att få ännu mer lyster och spänst

Artikeln är i samarbete med Eucerin som medverkar i GLOSSYBOX december 2022.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Att torr hud behöver återfuktning och att hud med tilltäppta porer mår bra av salicylsyra har många koll på – men hur ska man egentligen anpassa sin hudvårdsrutin när man blir äldre? Tillsammans med Eucerins Hyaluron-Filler + Elasticity-serie guidar vi dig med mogen hud hur du i fyra enkla steg kan lägga upp en rutin som ger huden mer lyster och spänst.

I 50-års åldern minskar hudens naturliga produktion av kollagen och elastin, och behöver extra hjälp för behålla sin fasthet. Eucerins Hya- luron-Filler + Elasticity-serie hjälper till med just detta och är särskilt framtagen för den mogna huden. Den består av en dag- och nattkräm, serum, ögonkräm och handkräm. Produkterna innehåller en kraftfull kombination av arctiin, silymarin och hyaluronsyra som tillsammans resulterar i en mer återfuktad och slät hud med mer spänst och lyster.

Den ultimata hudvårdsrutinen för dig med mogen hud: 4 steg till mer lyster och spänst

1. Tvätta ansiktet morgon och kväll med DermatoClean Cleansing Milk från Eucerin, 145 kr/200 ml, en mild men effektiv ansiktsrengöring. Formulerad med hyaluronsyra och andra fuktgivande ingredienser tar den bort smuts och makeup samtidigt som den hjälper till att bevara hudens naturliga fuktbalans. Smörj in på ansiktet, halsen och dekolletaget och torka bort med en bomullspad eller skölj av med ljummet vatten. 

4 steg till mer lyster och spänst

2. Applicera därefter Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum från Eucerin, 429 kr/30 ml, som ger en fastare och jämnare hud. Den är även formulerad med Thiamidol, Eucerins egna patenterade ingrediens, som hjälper till att reducera och förebygga pigmentfläckar.  

4 steg till mer lyster och spänst

3. Applicera Hyaluron-Filler + Elasticity Eye Cream SPF20 från Eucerin, 239 kr/15 ml, morgon och kväll med lätta rörelser runt ögonen. Ögonkrämen fyller ut fina linjer och ger en slätare, fastare hud runt ögonen. 

4 steg till mer lyster och spänst

4. På morgonen: avsluta rutinen med att applicera Hyaluron-Filler + Elasticity Day SPF30 från Eucerin, 379 kr/50 ml, en återfuktande dagkräm som skyddar huden och förbättrar dess elasticitet. Passar även som makeupbas!
På kvällen: applicera Hyaluron-Filler + Elasticity Night Cream från Eucerin, 319 kr/50 ml, en djupt återfuktande nattkräm som stödjer hudens cellförnyelse under natten och förbättrar hudens spänst. Vakna upp till hud som omedelbart känns lenare och smidigare.

 

GLOSSYBOX december: Några Glossies får testa!
Hyaluron-Filler + Elasticity Night Cream, Eucerin, 319 kr/50 ml
Hyaluron-Filler + Elasticity Eye Cream SPF15, Eucerin, 239 kr/15 ml 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert