Hudvård

5 anledningar till varför din hudvård inte fungerar

5 anledningar till varför din hudvård inte fungerar

Har du investerat i nya hud­vårdsprodukter men upp­lever att du ändå inte ser något resultat (eller att det till och med blivit sämre)? Vi listar 5 anledningar till varför din hudvård inte fungerar!

1. Produkterna används för kort tid

Även om hudvårdsprodukter ofta sägs vara magi på tub eller burk som verkar så fort de kommer i kontakt med din hud, så är verkligheten en annan – för det är inte så vår hud fungerar. Jämför med när du fick ett skrapsår på benet när du var barn, det försvann inte över en natt utan var en lång process då huden behövde reparera och förnya sig. Detsamma gäller ditt ansikte! Ge därför inte upp dina nya produkter bara för att du inte ser någon skillnad efter några dagar. Det kan snarare krävas upp till tre månader för att se resultat.

2. Du använder inte hudvården regelbundet

För att verkligen kunna jobba med din hud gäller det att använda produkterna regelbundet. Att bara då och då addera det serum som av olika anledningar ska göra underverk för huden, kommer då inte få rätt förutsättningar för att göra det. Följ instruktionerna för just de produkter du har valt – ska de användas en gång om dagen, morgon och kväll eller bara några gånger i veckan? Håll dig till din hudvårdsrutin!

5 anledningar till varför din hudvård inte fungerar

3. Hudvården används inte på rätt sätt

Även här gäller det att ha läst på om pro- dukterna innan du börjar använda dem. De allra flesta produkter ska till exempel användas över hela ansiktet och inte bara på det område du vill behandla, för att förebygga att det uppstår på andra om- råden. Det är också vanligt att applicera för mycket av en produkt, vilket kan irritera huden om den innehåller aktiva ingredi- enser. Många missar även i vilken ordning produkterna ska appliceras, vilket i högsta grad kan påverka resultatet. Verkar det krångligt? Ta hjälp av en hudterapeut som kan skräddarsy en rutin för just din hud!

4. Du har för många produkter i din rutin…

En mejlkorg som överöses med rabatter på olika produkter och influencers som utlovar fantastiska resultat om du bara adderar en viss produkt till din rutin. Det är lätt att köpa fler och fler produkter i jakten på en perfekt hy, men effekten kan bli den motsatta. Det finns en risk att du till exempel irriterar hud- barriären eller täpper igen porerna. Svårt att stå emot att klicka hem fler produkter? Skriv upp dem på en lista och utvärdera om några veckor om det är något som skulle passa i din rutin eller som du vill byta ut till. Undvik spontanköp!

5 anledningar till varför din hudvård inte fungerar

5. … och du har för höga förväntningar

Många förväntar sig drastiska resultat när de testar en ny rengöring eller fuktkräm. Sanningen är ofta en annan. Hudvård kan utan tvekan ge dig mer lyster, återfukta en torr hud eller minska rödhet i huden. Men en “perfekt” hud existerar väldigt sällan (såvida vi inte adderar ett filter på en bild) och det är heller inte det du borde eftersträva. En kräm kan inte sudda ut dina rynkor eller tvätta bort akne. Ibland behövs det receptbelagd medicin eller behandling med till exempel laser. Även här kan en hudterapeut guida dig på vägen!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor