Wellness

Sover du sämre när du har mens? Det här kan vara anledningen!

En god natts sömn är grunden för vår hälsa och vårt välmående. Men mensen sover aldrig och kan göra att vi har svårt att komma till ro under natten. Nu lanserar Libresse en ny nattbinda – som hjälper dig på vägen mot att kunna sova bättre när du har mens. 

Artikeln är i samarbete med Libresse som medverkar i GLOSSYBOX oktober. 

Som om det inte vore nog med att smärtan under mens håller oss vakna även när vi egentligen behöver sova har nog de allra flesta även oroat sig för att blöda igenom och fläcka ner lakan och täcken. Vi sätter på oss dubbla trosor för att hålla mensskyddet på plats och lägger en handduk under lakanet.

Försöker slumra till samtidigt som vi krampaktigt kramar runt en värmekudde. Kanske gör det för ont för att ligga stilla så att du istället vandrar fram och tillbaka i hemmet eller så går du på toaletten mer än vanligt för att kontrollera om du behöver byta mensskydd.

Visste du att ungefär fem månaders sömn försvinner under en livstid på grund av att du har mens? 

I en undersökning som Libresse gjorde i slutet av 2021 och början av 2022 visade det sig att hela 62 procent sover sämre under de dagar som de har mens. Med tiden blir den förlorade sömnen allt längre. Två timmar per natt blir fyra nätter per år som blir flera månader under en livstid. Därför vill Libresse rikta ljuset åt det som händer i mörkret. Genom att belysa allt det som mensen får oss att uppleva på natten och ge en röst åt och lyfta de erfarenheter vi har kan vi känna oss mindre ensamma, och i det kanske också mer bekväma, med alla de känslorna som kommer om natten.

Bonusprodukt: Libresse dag- och nattbinda

I månadens GLOSSYBOX hittar du ett prov på Libresse nya nattbinda Goodnight Ultra Large+. Med nya Cour-VTM som följer ditt underliv, för det bästa skyddet och Libresse bästa passform någonsin. Nattbindan kommer med vingar och dagbindan, i samma serie, finns både med och utan vingar. De har alla snabb uppsugningsförmåga och tre smarta absorberande zoner för maximalt skydd i alla sovställningar under natten. Om du inte har mens, ge gärna bort bindorna till någon som behöver! 

Läs mer!
Libresse lanserar menstrosor – läs om vårt test och recension här!
Libresse lanserar nytt trosskydd – för alla sorters droppar

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor