Hudvård

Så behandlar du pigmentfläckar i ansiktet

Hyperpigmentering på huden går att behandla, med hjälp av effektiva produkter och en stor dos tålamod. Med LUMINOUS630-serien från NIVEA kan du både förebygga och reducera pigmentfläckar i ansiktet. 

Artikeln är i samarbete med NIVEA som medverkar i GLOSSYBOX september. 

Även om en slät och jämn hudton är det som många strävar efter, är det sällan så verkligheten ser ut. Genom livet förändras huden och vi går igenom olika stadier där till exempel solexponering och graviditet kan lämna spår efter sig i ansiktet.

Hyperpigmentering är vanligt och kan uppstå om huden skapar överdrivet mycket pigment av typen melanin, vilket kan leda till att pigmentfläckar uppstår. De främsta anledningarna till pigmentfläckar är solexponering, hormoner så som genom graviditet, preventivmedel samt åldrande.

När vi blir äldre återskapas inte våra hudceller lika snabbt vilket gör att de fläckar som uppstår stannar kvar längre på huden. Pigmentfläckar i sig är inte farliga, men kan oavsett för en del upplevas som missprydande. Vanligast är det att få pigmentfläckar i ansiktet men de kan synas över hela kroppen, som på bröstet och på händerna.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Hur reducerar jag pigmentfläckar i ansiktet?

Det finns flertalet olika hudvårdsingredienser som kan förhindra och reducera pigmentfläckar. I NIVEAs LUMINOUS630 Anti Dark-Spot-serie hittar du den patenterade ingrediensen LUMINOUS630 som har en dubbelverkande effekt. Den både reducerar befintlig pigmentering för att ljusa upp mörka fläckar och reducera dess storlek samtidigt som den balanserar ny pigmentproduktion för att förhindra att de dyker upp.

När det gäller hudvårdsprodukter för pigmenteringar är det viktigt att använda dem regelbundet för kunna ta del av dess effekt. Det gäller även att ha tålamod då huden inte förändras över en natt, det krävs ofta minst fyra veckors regelbunden användning för att se resultat.

I månadens GLOSSYBOX får några Glossies testa LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Eye Treatment. Det är NIVEAs första ögonkräm som effektivt behandlar tre huvudorsaker till mörka ringar under ögonen. Dessutom minskar den fina linjer och återfuktar den tunna huden runt ögonområdet. Den är en av de sex produkter som utgör LUMINOUS630-serien. Där ingår även dag- och nattkräm, serum, solskydd och handkräm.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!

 GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor