Hudvård

Guide: Så mycket ska du använda av varje hudvårdsprodukt

När du har investerat i hudvårdsprodukter ska du självklart inte slösa på dem i onödan genom att använda för mycket vid varje applicering. Såhär mycket ska du använda, utan att överdosera! 

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Rengöring 

Ansiktet är, jämfört med kroppen, ett mycket mindre område. Därför är det fel strategi att använda lika mycket produkt som när du tvättar kroppen i duschen. Att använda en större mängd gör heller inte rengöringen mer effektiv. Upplever du att all makeup inte försvinner kan du istället upprepa proceduren en gång till – inte ta dubbelt så mycket endast en gång. Ett pump eller en storlek av en hasselnöt är en bra riktlinje för cleansers. 

Toner, essence, micellärvatten 

Bomullspads suger åt sig mycket av vätskan, så om du använder toner eller essence rekommenderas att du istället häller ut två till tre droppar i handflatorna och sedan klappar in den över ansikte och hals. För micellärvatten behöver du däremot en pad och att den är helt fuktad för att produkten ska kunna göra sitt jobb ordentligt. 

Serum

Serum är ofta en dyrare produkt, med aktiva ämnen. Att använda för mycket resulterar i att du kastar pengar i sjön samtidigt som din hy kan få för mycket av det goda, vilket kan orsaka irritation. Om ditt serum har en pipett räcker det med två till tre droppar för ansikte och hals. Är det en pumpflaska räcker det med en till två pump. Ett serum i krämformula kan du sedan dutta ut över hela ansiktet och sen smörja in för att fördela det över hela ansiktet och halsen. 

Caudalie – Vinoperfect Complexion Correcting Radiance Serum

Ögonkräm

Har du inhandlat en ögonkräm vet du säkert att den här burken eller tuben ofta innehåller väldigt lite produkt – för mycket pengar. Den ska däremot bara användas på ett väldigt litet område i ansiktet, och det behövs väldigt lite för att återfukta och behandla huden runt ögonen. En ögonkräm är ingenting du använder upp på en månad! En pinjenöts storlek till båda ögonen klarar du dig gott och väl med. 

PURITO – Centella Green Level Eye Cream

Ansiktskräm

Här kan det skilja sig mellan dag- och nattkräm i mängd, just för att du vill att den fukt du applicerar på huden på kvällen ska ha tid på sig att sjunka in. Det kan däremot bli för mycket av det goda om du applicerar för mycket. Då kan krämen lägga sig som ett lager på huden och även täppa till porerna. En till två pump eller en storlek av ett blåbär är ett bra utgångsläge. Märker du att din nattkräm sjunker in direkt i huden kan det istället vara så att du behöver en variant med rikare formula, inte att du ska ta mer av produkten. 

The INKEY List – Peptide Moisturizer

SPF för ansiktet 

Att använda solskyddsfaktor är superviktigt, inte minst i ansiktet. Många dagkrämer innehåller SPF men för att säkerställa ett fullgott skydd behöver du komplettera med en solkräm som ett sista steg i morgonrutinen. Dra ut solkrämen på pek-, lång- och ringfinger och applicera sedan på ansikte och hals innan du går utanför dörren. 

La Roche-Posay – Anthelios UVMune 400 Hydrating Suncream SPF50

Bäst före-datum 

Alla skönhetsprodukter har ett utgångsdatum, inte minst när det gäller hudvård. På förpackningen finns alltid en symbol med ett öppnat lock, den visar hur länge produkten kan användas efter att du har öppnat den. Om produkten ändrar färg, konsistens eller doft ska du också sluta använda den. 

Läs också: 
Bränt dig i solen? Så räddar du huden!
8 tips som enkelt uppdaterar din hudvårdsrutin
Vad vi kan lära oss av koreansk hudvård (K-beauty)

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor