Makeup

Experten svarar på dina makeup-frågor

Hur får jag makeupen att hålla längre och vilka sminktrender kan vi se fram emot i höst? ARTDECOs expert svarar!

Artikeln är i samarbete med Artdeco som medverkar i GLOSSYBOX augusti 2022.

I månadens GLOSSYBOX får alla testa ”Eyeshadow Base”, berätta mer om den produkten! 

– Det är en ögonskuggsprimer som får ögonskuggorna att sitta längre och jämnare. Den får skuggorna att bli mer intensiva och produkten själv är utjämnande, vårdande och ger ett lagom ljusreflekterande resultat. Applicera jämnt på hela ögonlocket och upp mot ögonbrynen strax innan applicering av ögonskugga, säger Robin Werner, makeupartist på Scandinavian Cosmetics.

Eyeshadow Base  

Hur får jag min makeup att hålla så länge som möjligt?

– En primer är alltid att föredra. Både till ansiktet innan foundation och andra basprodukter, men även ögon och varför inte till läppar? Fixera alltid en basprodukt med ett puder och avsluta med ett setting-spray. Ett proffstips är att spraya med setting-spray både innan och efter puder. Då sitter makeupen otroligt bra!

Instant Skin Perfector 

Läppglanset har gjort comeback, hur skulle du kombinera det med övriga makeup? 

– Läppglans känns som ett måste just nu, och det kan bäras helt själv eller tillsammans med en läppenna eller läppstift för mer framträdande glossiga läppar. Det finns otroligt glossiga läppstift som bara har en hint av färg. Det är min favorit just nu! 

Color Booster Lip Balm 

Hur gör jag för att skapa en naturlig bas, som inte blir kakig, även om jag vill använda täckande makeup? 

– Använd inte överflödigt med produkt. Applicera exempelvis endast concealer där du behöver täcka lite extra, och pudra bara på de områden som lätt blir oljiga eller blanka. Arbeta sparsamt steg för steg med alla produkter så blir resultatet mer naturligt trots täckande produkter.

3 in 1 Make-up Fixing Spray 

Vilka makeuptrender ser du i höst? 

– Inspiration från färgglada 80-talet men i en varm insvepning av tidigt 00-tal. Silver och kalla nyanser används som smycken i varma inramningar. Sammetsmatt hälsosam hy, rosig bronzer med glossiga läppar i rött, bär-nude eller goth-plommon.

Compact Blusher, Eyeshadow, Beauty Box Magnum

Hur använder jag bäst ögonskugga till vardags, utan att det blir för mycket? 

– Använd jordnära nyanser. Att svepa en skugga några nyanser mörkare eller ljusare över hela locket kan vara väldigt uppiggande och passande till vardags. Något annat som kan ge en uppiggande effekt är att endast lägga lite medium-mörk skugga i ögongloben och mörk skugga vid fransraden. Det skapar ett djup och blir snyggt ihop med lite kajal längs fransarna och mascara.

Läs också:
Sminket från Artdeco som levererar vinterns festlook

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor