Wellness

Sommarens bästa boktips som du inte får missa

Sommaren är inte bara högtid för sol och bad – det är också då de flesta av oss har mest tid för att lyssna på och läsa böcker. Vi bjuder på fem stycken du inte får missa i sommar! 

Artikeln är i samarbete med BookBeat. 

Hos ljudboksappen BookBeat hittar du över 500 000 böcker, som du både kan läsa och lyssna på. Vi har valt ut fem böcker som är våra favoriter inför sommaren – men missa inte att spana in resten av utbudet hos BookBeat. Längst ner hittar du även en exklusiv rabattkod för alla Glossies! 

Boktips 1: Jag utan dig – Kelly Rimmer 

Callum arbetar på en stor PR-byrå i Sydney och tar varje dag färjan hem till förorten Manly. En dag på färjan kommer han av en slump i samtal med Lilah, som är en engagerad jurist och miljökämpe, och detta första möte utvecklar sig snabbt till en stormig förälskelse. 

Lilah försöker först kämpa emot med alla medel. Hon hittar på den ena ursäkten efter den andra för att inte låta känslorna ta över, men till sist ger hon upp och låter sig översköljas av kärleken. Allt ser ljust ut, och deras förhållande blir allt starkare. Men så kommer den dag då Lilah inte längre kan ignorera de sjukdomstecken som hon fruktat och hållit hemliga för Callum…

Boktips 2: Kärleksbrevet – Lucinda Riley 

När sir James, en av sin generations främsta skådespelare, avlider 95 år gammal, efterlämnar han inte bara en förtvivlad familj utan också en hemlighet som är så chockerande att den skulle kunna skaka det brittiska etablissemanget i grunden.

Joanna Haslam, en ambitiös ung journalist, får i uppdrag att bevaka skådespelarens begravning. Joanna hamnar bredvid en gammal kvinna, som senare skickar henne ett hemligt brev.

Joanna börjar skala av lagren av lögner som omslutit hemligheten i över sjuttio år, och inser snart att det finns starka krafter som kommer att göra allt för att hindra henne från att avslöja sanningen.

Boktips 3: Själsfränden – Sofie Sarenbrant 

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron.

Hur ska Emma hindra henne från att hoppa och falla fritt 26 meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även hennes spädbarn.

Boktips 4: Skilsmässan – Moa Herngren 

Bea och Niklas lever ett bekvämt liv på Östermalm i Stockholm. Men efter ett ganska bagatellartat gräl försvinner Niklas hemifrån. Bea tror att han när som helst ska komma hem, men timmarna går och ingen Niklas kommer. 

Under dagarna som följer fortsätter han att hålla sig borta. Och ilskan växer hos Bea. Så här beter man sig inte efter ett långt äktenskap, med två döttrar. Hon tar barnen och åker till Niklas familjs sommarställe på Gotland. Men han är inte intresserad av att försöka lösa krisen, utan han vill skiljas. Hur kan han vara så känslokall och oresonlig efter alla år tillsammans? 

Men kommer verkligen skilsmässan som en blixt från klar himmel? Är alltid den som lämnar den onda? Vad kommer fram när man börjar skrapa på ytan? 

Boktips 5: Under magnoliaträden – T.I Lowe 

Austin har knappt hunnit fylla fjorton år när hennes mamma oväntat dör i barnsäng. Hon lämnas kvar att ensam ta hand om sina sex syskon och sin pappa, som hon gör sitt bästa för att hindra från att dras ned i det mörker han så ofta hamnar i.

Ansvaret att hålla ihop familjen och driva deras tobaksfarm vilar tungt på Austins axlar. När samhället sträcker ut hjälpande händer försöker hon desperat att dölja sanningen om vad som egentligen sker på gården.

Ska hon våga släppa taget och lita på någon annan än sig själv? Att avslöja familjens hemlighet skulle innebära konsekvenser men det finns också frihet i sanningen.

BookBeat rabattkod sommar 2022

Nu kan du njuta av över 500 000 böcker helt gratis i två månader med ljudboksappen BookBeat. Ljudböcker är perfekt i sommar oavsett om du tar det lugnt i solstolen, fixar inför sommarfesten eller är på resande fot. Ta del av erbjudandet här!
Gäller nya BookBeat-användare till och med 31/8 2022. 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor