Wellness

Så skapar du mindfulness under matlagningen

Glöm stressiga middagar där du har noll inspiration till vad du ska laga. Det går att inkludera mer mindfulness i matlagningen och göra det till en rolig stund i köket. Vi visar vägen så att matlagningen blir en fröjd för alla sinnen! 

Artikeln är i samarbete med HelloFresh som medverkar i GLOSSYBOX januari 2022. Längst ner i inlägget hittar du en rabattkod! 

Vi har alla varit där, hungriga och stressade i matbutiken efter jobbet. Utan inspiration till var som ska stå på bordet samma kväll. Inte nog med det, du måste också st stå i en lång kassakö med andra som inte heller hade planerat kvällens middag. Med HelloFresh kan det här scenariot bytas ut mot att du direkt kan förbereda middagen efter jobbet, då maten levereras direkt till din dörr.

Som om det inte vore nog med att få maten direkt till dörren, har vi här listat fyra andra fördelar med HelloFresh, som gör att du kan få en mer mindful matlagning – utan stress.

Mindful matlagning tips 1: Involvera familjen

Är ni flera som bor under samma tak är det roligt (och lärande för de små) att involvera alla i det familjen äter tillsammans. Det kan också minska risken för missnöjda miner när maten ställs på bordet. Titta gemensamt på de recept som går att välja bland i HelloFresh app och beställ tillsammans. Då maten kommer i portionsförpackningar och med steg för steg-recept kan även de yngsta delta när det är dags att laga maten.   

Mindful matlagning tips 2: Välj den mat du själv gillar

HelloFresh matkasse levereras inte bara hem till dörren på en dag och tid som passar dig – du väljer själv vad den ska innehålla! Först väljer du vilken typ av mat du gillar så som Familjevänligt, Vegetariskt, Snabbt och Enkelt eller Allt och får recept rekommenderade, men du kan alltid välja dina egna favoriter från veckans meny. Du kan även anpassa hur många maträtter du vill ha och för hur många personer (perfekt med extra portioner till matlåda!). Självklart kan du hoppa över och pausa veckor eller bara testa en vecka då HelloFresh inte har någon bindningstid!

Mindful matlagning tips 3: Minska matsvinnet

Att slänga mat är dåligt både för miljö, plånbok och samvete. Hur många gånger har du inte behövt rensa ut kylskåpet på råvaror som inte längre går att använda för att du inhandlade för stora mängd? HelloFresh matkasse har ingredienserna i portionsförpackningar, så att du inte behöver slänga någonting. Det du får hem, det äts upp! 

Mindful matlagning tips 4: Få mer tid tillsammans – utanför köket

Mat är visserligen kul, men ofta tidskrävande. Planering, inköp och matlagning kan ta tid från annat du hellre vill göra på din fritid – som att umgås med familj och vänner. När råvarorna levereras till dörren och recepten går snabbt att laga behöver ni inte slänga i er maten, utan kan istället njuta av en längre stund tillsammans runt matbordet i stället. 

Så får du en mer mindful stund i köket

1. När det är dags att laga mat, se det som en stund av egentid där du fokuserar på det recept du har framför dig och det du ska göra här och nu. Släpp talar på jobb eller annat som har varit din dag fram till nu. Markera början på kvällen och slutet på arbetsdagen genom att ta fram HelloFresh recept och råvaror.

2. Om du är hungrig redan innan matlagningen (vi vet hur det kan vara!) så häll upp en skål med nötter eller liknande snacks som görs att du inte stressar dig igenom stunden bara för att du måste äta så snart som möjligt.

3.
Sist men inte minst – låt en ljudbok, podcast eller musik göra sig sällskap under tiden. Det blir så mycket roligare att hacka och steka medan du lyssnar på något!

HelloFresh rabattkod 2022

Gå in på Hellofresh.se och ange koden HFGLOSSY för att få upp till 1 370 kronor rabatt på dina fyra första kassar från HelloFresh! Välj själv vilka av veckans recept du vill få levererade hem till dörren, där allt kommer i smarta portionsförpackningar med tydliga instruktioner. HelloFresh erbjuder även premium-recept som passar utmärkt vid festliga tillfällen. Det ska vara roligt att laga mat!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor