Makeup

Sminket från Artdeco som levererar vinterns festlook

ARTDECO hämtar sin inspiration från konstformen med samma namn för att skapa trendsäkra, prisvärda och inspirerande produkter. Vi har testat (och recenserat) deras smink! 

Visste du att det varje sekund säljs en produkt från ARTDECO någonstans runt om i världen? Beautyvarumärket lanserades 1985 och är ett familjeföretag från Tyskland, som du nu hittar i hela 70 länder. Hållbarhet är en del av företagets DNA och stort fokus läggs även på ingredienserna. I månadens GLOSSYBOX får några Glossies testa All in One Mascara från ARTDECO – vilket gjorde att jag även ville upptäcka en större del av deras makeup-sortiment. Läs mer om vilka produkter jag använde, för att skapa en full face-vinterlook med produkter från enbart ARTDECO.

– ARTDECO är ett otroligt inspirerande och kreativt varumärke som verkligen skapar ett must have-begär. Alla fina säsongskollektioner är helt magiska. Det miljövänliga refillsystemet gör dessutom att du kan skräddarsy olika paletter med de nyanser som du faktiskt använder, säger Robin Werner, makeupartist på Scandinavian Cosmetics.

ARTDECO är en del av GLOSSYBOX december 2021 då några Glossies får testa All in One Mascara. Signa upp dig på GLOSSYBOX idag och överraskas av minst fem beautyprodukter varje månad. Läs om vårt senaste erbjudande här! 

ARTDECO – Rich Treatment Foundation 

Flytande foundation som kommer i lyxig flaska med frostat glas. Jag är inget fan av foundations som gör huden matt utan sträcker mig alltid efter lystergivande varianter – vilket Rich Treamtment Foundation är tack vare att den innehåller ljusreflekterande pigment. Den har en sammetslen finish, vilket jag upplever gör att den har bra hållbarhet och inte ens behöver sättas med puder. Vad gäller täckning jämnar den ut hudtonen men låter även din naturliga hud lysa igenom, ingen kakeffekt med andra ord.

ARTDECO – Bronzing Powder Compact (refill) 

Jag använder bronzer året om, oavsett om solen lyser eller inte. Bronzing Powder Compact kommer i flera olika nyanser, och den här ljusa passar mig perfekt nu i december. Formulan är helt matt utan skimmer, vilket jag föredrar under vintern (bronzers med skimmer är däremot en storfavorit under sommaren!) Jag älskar att solpudret finns som refill, och går att ta bort från dosan. Det gör att du inte behöver köpa en ny förpackning när produkten är slut eller när du vill ha en annan nyans. Du köper enbart själva produkten och fäster den med magnet i dosan!

ARTDECO – Beauty Box Quatro med Blusher (refill) 

Här har vi ett blush med riktigt bra pigment! Rouget kommer i refillförpackning med magnet så att du kan fästa den i förpackningen. Har en fin lystergivande effekt och finns i många nyanser. En av mina storfavoriter från ARTDECO!

ARTDECO – Beauty Box Quatro med Eyeshadow (refill) + Eyeshadow Base 

Även ARTDECOS ögonskuggor kommer i mindre refill-förpackningar som du köper var för sig och sen sätter i en fin box med spegel. Väldigt smart att inte behöva köpa en helt ny palett om en nyans tar slut före de andra, eller om du saknar en viss nyans som du då kan addera till paletten. Det finns ett stort utbud av nyanser så att du själv kan bygga din egen drömpalett, vilket jag älskar. Skuggorna finns i både matt och skimmer, är välpigmenterade och lätta att jobba med.

Glöm inte att grunda skuggorna med en ögonskuggsprimer! Den krämiga Eyeshadow Base jämnar både ut hudtonen på ögonlocken och gör att skuggorna sitter hela kvällen.

ARTDECO – Perfect Colour Lipstick + Magic Fix

Perfect Colour Lipstick är ett krämigt läppstift som finns i flera olika nyanser. Jag använder mig i den här looken av nyansen Creamy Rosewood. Läppstiftet är varken för matt eller glossigt, utan hamnar någonstans däremellan, vilket gör att det kommer gå hem hos de allra flesta. Under vintern, när läpparna ofta är lite extra torra, är det viktigt att läpprodukterna inte torkar ut dem ytterligare. Därför funkar Perfect Colour Lipstick perfekt just nu!

Lip Magic Fix är en väldigt spännande produkt! Den fungerar lite som ett lim som du applicerar över läppstiftet för att få det att sitta längre. Räds inte åt att det luktar just lite lim och först känns klistrigt på läpparna – det försvinner snabbt. Efter Magic Fix kan du både dricka och äta dig igenom ett helt julbord utan att färgen försvinner. Perfekt!

ARTDECO – All in One Mascara + Lash Booster  

Sist men inte minst – mascara! ARTDECO har flera olika varianter, jag testar All in One Mascara som även några Glossies får testa i sin GLOSSYBOX i januari. Det är en bra all round-mascara som både ger längd, volym och form. Den lägger sig i tunna lager vilket gör att det går att bygga upp önskat resultat och applicera flera lager. Därför passar den bra för båda vardag och fest – du bestämmer själv hur maxat resultat du vill ha!

Lash Booster är en vit mascara som du applicerar på fransarna innan mascaran. På så sätt kan du maxa volym och längd maximalt samtidigt som de ger näring till fransarna. För att undvika klumpiga fransar, se till att applicera den svarta mascara innan den vita helt har torkat.

Läs också:
GLOSSYBOX December 2021: Produkterna i boxen ”Moonlight Glow” 
3 sätt att använda ELEMIS Glow Priming Moisturiser
Testa lösögonfransar? 5 tips för proffsig applicering

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor