Wellness

Libresse lanserar menstrosor – läs om vårt test och recension här!

Tamponger, bindor, menskopp – och menstrosor. Det finns ett nytt mensskydd på marknaden! Läs vår recension och test av Libresse menstrosor, intimawear här. 

Artikeln är i samarbete med Libresse, för att läsa mer klicka här!

Rabattkod Libresse menstrosor! 

Vill du testa intimawear by Libresse? Nu har Libresse ett exklusivt erbjudande till alla Glossies! Med koden ”GLOSSY50” får du 50 kronor rabatt på ett par trosor, vilket ger dig ett glossy-pris på 239 kronor (ordinarie pris 289 kronor). Läs mer och beställ här!
Erbjudandet gäller till och med 30/11 2021 på shop.libresse.se

 

Oregelbunden mens där det är svårt att förutspå när den dyker upp eller kanske en önskan om ett mer hållbart och miljövänligt mensskydd. Anledningen till att upptäcka och komplettera dina befintliga mensskydd med tvättbara intimawear by Libresse är många! Men hur fungerar det, och hur är känslan av att använda trosorna? Vi lät tre personer från team GLOSSYBOX göra ett test och skriva recension av Libresse menstrosor!

Libresse menstrosor recension och test 1, ”Perfekt på natten”: 

För att förstå mina tankar och åsikter så bra som möjligt, låt oss börja med att säga att jag i vanliga fall främst använder stringtrosor, och när jag har mens är tampong min bästa vän. Kanske främst av vana, men också för att det är det som får mig att känna mig mest ”fri” och som att livet pågår som vanligt även under mensen (ja, förutom att du alltid ska komma och förstöra kära mensvärk). Så att sätta på sig ett par trosor som täcker hela rumpan, och dessutom har en tjockare gren mellan benen kändes… ja, som väldigt mycket tyg när jag dessutom skulle ha ett par tighta jeans över. 

Det användningsområde som jag förstod att den här menstrosan skulle ha för mig var på natten, då jag alltid byter ut tampong och string mot binda och en större trosa. Och där är jag riktigt imponerad! Den sitter tight, det känns i princip bara som att jag har ett par trosor på mig (grenen mellan benen är tunnare än en binda) och jag upplevde det som att jag inte ens var i närheten av att blöda igenom. Det är däremot lite svårt att avgöra då trosan är svart och det knappt syns att du blött i den. På morgonen tvättade jag dem i kallt vatten enligt instruktion och slängde in i tvättmaskinen med övrig tvätt. 

Jag kommer absolut fortsätta att använda menstrosan under natten (och även de nätter innan jag fått mens men vet att den snart dyker upp). På det sättet kommer de med stor sannolikhet ersätta alla min bindor – vilket i längden är både mer ekonomiskt och miljövänligt. 

Libresse menstrosor recension och test 2, ”Aldrig orolig för att blöda igenom”: 

Jag var väldigt nyfiken på att testa då min första tanke var ”hur ska det här fungera?”. Eftersom du blöder direkt i trosan trodde jag att det skulle bli kladdigare och mer ofräscht än vad det faktiskt var. Den känns lite mer spänd än vanliga trosor men det gör också att jag upplever den som säker och jag var aldrig orolig för att blöda igenom. På många sätt känns den som en vanlig trosa, med enda skillnaden att den är ”vadderad” i grenen.

Jag testade både under dagen och natten och det fungerade utmärkt att använda menstrosan när jag jobbade hemifrån. Däremot upplevde jag att trosorna kunde synas under tightare kläder då troskanten är ganska tjock. Till skillnad från när jag använder andra mensskydd (vilket främst är tampong men försöker komma igång med menskopp också) behövde jag nu tänka på vilka kläder jag valde att ha på mig, för att inte menstrosan skulle synas. Det gjorde att jag främst uppskattade att använda den nattetid, vilket jag nog även framöver kommer att fortsätta med. 

I det stora hela upplever jag det inte alls som ofräscht att använda dem och jag har inte märkt några spår i trosan av mens eller att det skulle lukta illa – vilket är positivt! De är enkla att tvätta och modellen är fin och bekväm. Däremot känns de inte exakt som vanliga trosor, och därför blir mitt främsta användningsområde i början och slutet av mensen när jag blöder mindre, men också innan mensen har börjat och jag kan vara osäker på exakt när den kommer. 

Libresse menstrosor recension och test 3, ”Kommer variera mellan trosan och menskopp”:

Innan jag testade hade jag hört mycket bra om menstrosor, att det var skönt att ha på sig och att de inte läckte igenom. Jag brukar annars bara ha höga trosor och var orolig för att de inte skulle sitta lika bra som mina vanliga par. Det var lite ovant med en annan modell på trosor men de tryckte inte åt någonstans vilket är viktigt för mig under mensen då jag är extra känslig då. 

Att de har lite extra tyg gjorde att jag inte valde mina tunnaste träningstights när jag tränade med menstrosan på men med ett par normaltjocka träningstights var det inga problem! Jag använde dem under dagen på min tredje mensdag då jag jobbade hemifrån och var på gymmet. 

Nu när jag blivit mer van vid dem kommer jag absolut även kunna använda dem på kontoret. De känns väldigt säkra och jag var aldrig rädd för att blöda igenom. Däremot kommer jag nog inte ha dem under den dag då jag blöder som mest. Inte för att jag inte litar på trosorna utan för att jag vill kunna byta under dagen och då krävs det att jag har med mig ett extra par till jobbet (eftersom jag är borta från hemmet mer än åtta timmar). 

I vanliga fall använder jag menskopp, vilket jag gjort i nästan tio år. Jag är väldigt nöjd med det men kommer numera växla med menstrosorna då jag ibland kan bli lite öm i slutet av mensen när jag använt menskopp i några dagar. Att använda menstrosorna i mitten av mensen är en jättebra lösning för mig! 

Frågor & Svar om Libresse menstrosor, intimawear: 

Hur ska jag tvätta trosorna?
Börja med att skölja dem i kallt vatten, sedan tvättar du dem i 40 grader tillsammans med resten av din tvätt. Undvik skölj- och blekningsmedel då det försämrar trosornas kvalitet. Låt lufttorka eller kör i torktumlare på låg värme. 

Hur länge kan jag ha trosorna på mig?
I Libresse utförliga konsumenttester, där kvinnor runt om i världen har deltagit, upplevde 90 procent inga oväntade överraskningar under en period på åtta timmar. Du kan klara dig i upp till hela 12 timmar beroende på flöde. 

Luktar trosorna när jag använder dem?
Det är inget du behöver oroa dig för! I grenen på trosorna finns ett transporterande och absorberande lager med antimikrobiellt luftkontrollsystem som motverkar dålig lukt. Det kanske låter lite high tech, men kort sammanfattat betyder det att även om det är varmt och svettigt så kommer trosan inte att lukta. 

Vill du också testa intimawear från Libresse? Missa inte vår rabattkod, som du hittar längst upp i inlägget, som ger dig 50 kronor rabatt på ett par trosor. Beställ här! 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor