Wellness

Fyra recept från HelloFresh du måste testa redan ikväll

Spara tid med HelloFresh! Få goda recept och ingredienser i anpassad mängd direkt till dörren. GLOSSYBOX bjuder på fyra olika recept ur fyra av deras olika kassar. Vilket recept från HelloFresh lagar du ikväll? 

Med HelloFresh sparar du tid, får värde för pengarna och minskar matsvinnet. Du väljer själv vilken typ av matkasse som passar dig och din livssituation bäst, och för hur många personer du vill laga mat. Du kan sedan själv välja vilka av veckans recept som du vill få levererade hem till dörren. Ingredienserna är dessutom redan uppmätta i rätt mängd och kommer tillsammans med recept och instruktioner. Det gör det roligt, enkelt och inspirerande att laga mat!

Erbjudande för Glossies!

Som Glossie och nykund får du upp till 1 015 kronor i rabatt på HelloFresh + en limiterad GLOSSYBOX vattenflaska som extra gåva med din andra kasse*. Använd koden GLOSSYBOX2021 på HelloFresh.se. 

*gåvan finns i begränsat antal. Gäller så långt lagret räcker.

Läs mer om HelloFresh och hur du kommer igång med din matkasse här!

HelloFresh klassiska matkasse: Bibimbap med köttfärs, pak choi och svamp

Ingredienser 2 pers: 
½ st zucchini
2 st salladslök
½ st ingefära
200 g skogschampinjoner
250 g nötfärs
2 st vitlöksklyfta
12.5 ml vitvinsvinäger
150 g jasminris
25 g ketchup
25 ml sojasås
1 g harissa
2 st morot

Instruktioner: 

1. Häll i kallt vatten , jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2. Skär zucchini i tunna halvmånar. Skiva skogschampinjoner. Skiva salladslök tunt. Separera den vita nedre delen från den gröna blasten. Skala morot och riv den sedan i breda remsor på längden med en skalare. Skala och finriv ingefära och pressa vitlök.

3. Blanda den vita delen av salladslöken med vitvinsvinäger och en nypa salt i en liten skål. Rör om och ställ åt sidan. Blanda ketchup och sojasås i ytterligare en skål. Krydda med harissa kryddmix. Viktigt: Harissa kryddmixen är en aning stark så vi rekommenderar att du kryddar efter smak.

4. Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morotsremsor tills något krispiga, 3-4 min, och sätt dem sedan åt sidan. Tillsätt ytterligare en skvätt olja i pannan och fräs zucchinibitarna i 3-4 min. Sätt även dessa åt sidan. Fräs upp svamp med en skvätt olja, 3-5 min. Krydda med salt och peppar. Sätt svampen åt sidan.

5. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 30 sek. Rör i nötfärs och bryt upp eventuella bitar. Bryn köttfärsen i ca 4 min. Höj till hög värme och fortsätt att steka tills köttet är brynt och krispigt, ca 3 min. Krydda med saltoch peppar. Viktigt: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.


HelloFresh matkasse ”Snabbt och enkelt”: Schnitzel med päronslaw

Ingredienser, 4 pers:
120 g BBQ-sås
500 g fläskkotlett, skivad
75 g panko ströbröd
40 g finriven ost
1 st päron
1 st gurka
1 påse gräslök
300 g strimlad salladsmix
80 g aioli
1 st citron, ekologisk
Ingår inte i leverans: 2 st ägg 

Instruktioner: 

1. Vispa ägg i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt och peppar i en ny djup tallrik.

2. Vänd fläskköttet först i ägg, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

3. Hetta upp en generös skvätt olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja vid behov. För över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.Viktigt: Schnitzeln är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4. Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

5. Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar.

6. Fördela schnitzlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.

HelloFresh vegetariska matkasse: Varm kikärtssallad

Ingredienser, 4 pers:
2 st gul paprika
8 g panamat
170 g  bulgur
2 paket kikärtor
2 st rödlök
4 st tomat
8 g grönsaksbuljong
400 g halloumi
100 g spenat
1 påse bladpersilja
150 g gräddfil
1 st vitlöksklyfta

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor.

2. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.

3. Koka upp en medelstor kastrull med 8 dl vatten. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaks bulgur i kastrullen. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme och stek lök i 5 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa socker och salt, och för sedan över i en skål.

4. Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor – 2 skivor per pers. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 5-6 min på varje sida.

5. Skölj spenat. Pressa vitlök. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil, en nypa salt och peppar i en skål. Blanda de bakade grönsaker tillsammans med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt och peppar.

6. Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.

HelloFresh kalorismarta matkasse: Sötpotatismos med svarta bönor

Ingredienser, 4 pers:
900 g sötpotatis
4 st vitlöksklyfta
1 st lök
1 st zucchini
2 st röd paprika
2 paket svarta bönor
6 g Hello Mexico kryddmix
1 påse bladpersilja
2 st chili
1 paket vitvinsvinäger
1 st grekisk salladsost

Instruktioner:
1.
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min.

2. Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprikan och skär i 4 cm stora bitar. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

3. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, hälften av vitlöken, zucchini, paprika och Hello Mexico kryddmix i 6-8 min. Tillsätt bönorna och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

4. Häll av sötpotatisen i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt en skvätt olivolja och mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

5. Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili. Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger och olivolja i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker, salt och peppar. Tips: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

6. Fördela moset och den stekta bönblandningen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och toppa med chimichurri.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor