Hudvård

Hickap lanserar hudvård – allt du behöver veta om Wilma Holmqvists nya beautyprodukter


@hickap

Hickap lanserar (äntligen) hudvård! Efter succén med sminkborstar växer Hickap och breddar sortimentet med hudvård. För GLOSSYBOX berättar grundaren och influencern Wilma Holmqvist om resan fram till sin stora dröm om en egen hudvårdsserie. 

Älskar du också att upptäcka nya skönhetsprodukter? Signa upp dig idag och få hem en välfylld GLOSSYBOX varje månad. Ta del av vårt senaste erbjudande här! 

Wilma Holmqvist har varit ett känt ansikte på Youtube i tio år, i början främst under ”Wilmas Beauty”. Just det namnet avslöjar att skönhetsintresset alltid har funnits hos Wilma och likaså drömmen om egna produkter. 

– Skönhet har alltid varit det bästa jag vet och drömmen om egna produkter har funnits där sen jag var 15 år. När min storebror studerade till ekonom och jag till makeup-artist diskuterade vi olika affärsplaner. Det kändes givet att göra något inom skönhet så vi tog våra egna sparade pengar och startade företaget Hickap med sminkborstar, säger Wilma Holmqvist till GLOSSYBOX. 

Hickap drivs av dig och din bror, hur är det att jobba tillsammans med sitt syskon?
– Det är övervägande positivt då Emil är min bästa vän och en person jag verkligen litar på. Vi har dagar med vanliga syskonbråk men 99 procent av tiden fungerar vi bra ihop och kompletterar varandra med våra skilda talanger och kunskaper. 

Vad är din egen relation till hudvård?
 – Hudvård är mycket mer än bara ett intresse för mig. Det är viktigt ur fler aspekter än att det är produkter som gör huden fin. För mig är det den stunden på dagen då jag varvar ner och bara tänker på att ta hand om mig själv. Jag har gjort den stunden till en viktig källa för lugn och återhämtning, vilket är något jag verkligen rekommenderar andra att göra. Det är viktigt att finna sin nyckel till återhämtning för att kunna varva vardagen med hårt jobb. Hudvården är min. 


GLOSSY Mag (som medföljer GLOSSYBOX) pryds i augusti av Hickaps grundare, Wilma Holmqvist.

Någon specifik del av hudvård du är lite extra nördig kring?
– Jag är definitivt en fuktnörd och min favoritprodukt just nu är Hickaps Honey Glow Priming Moisturizer som jag verkligen vill att fler än jag ska få uppleva. Den ger mig den där avslutande lyxiga känslan och den naturliga lystern jag älskar!

Hur involverad har du varit i processen att ta fram produkterna?
 – Jag har varit med i minsta lilla process, möte och beslut. De produkter som Hickap sätter på marknaden är produkter jag måste kunna stå bakom till 100 procent. Jag försöker skapa favoritprodukter inte bara för andra utan även för mig själv och jag är väldigt petig med hur hudvård ska upplevas, dofta och fungera.

Berätta om miljötänket bakom hudvård från Hickap!
– Det är en hjärtefråga för mig. Hickaps hudvårdsprodukter tillverkas lokalt hos vår samarbetspartner Svenska Krämfabriken i Dalarna där produktion och utveckling sker enligt företagets hållbarhetspolicy som bland annat innefattar minimering av vatten- och energiförbrukning, gröna transporter, miljövänliga ingredienser och hållbara förpackningsval. Vi har kunnat plocka bort onödiga mellanhänder och levererar direkt från fabrik till ditt badrum. Bra för både miljön och kundernas plånböcker.  

 

Du har lanserat en serie på din Youtube-kanal, ”The Unfake Beauty Story”, där följarna får se hela processen med att ta fram produkterna. Varför var det viktigt för dig att visa upp hur det går till bakom kulisserna?
 – Under mina tio år på Youtube har det, för mig, alltid handlat om att vara ärlig, uppriktig och att inspirera. Därför var det viktigt för oss att finna människor och produktion som inte har några lik i garderoben och som ser på transparens och ärlighet på samma sätt som oss. Kan man stå för det man gör visar man upp det med stolthet! Det är såklart roligt att ha klippen för att kunna titta tillbaka på om några år, men det bästa vore om tittarna blir inspirerade att själva våga testa saker i livet. Det är viktigt för mig att inspirera men samtidigt att visa att det är krävande och tufft att ta stora steg vilket jag delar med mig av i serien. 

I GLOSSYBOX augusti 2021 får några Glossies testa ”Honey Glow Priming Moisturizer” från Hickap. 

Vad kan vi vänta oss av Hickap framöver?
 – Hickap kommer bli ett komplett skönhetsmärke att räkna med. Vi kommer fortsätta lansera 100 procent veganska skönhetsprodukter som konsumenten kan använda med gott samvete. Precis som med våra borstar kan ni förvänta er, och kanske också överraskas av, den höga kvalitén i relation till priset. Vi vill leverera vardagslyx och en bekymmersfri skönhetsrutin som är tillgänglig för många.

Du kanske också vill läsa om:
Addera C-vitamin till din hudvårdsrutin och gör dig redo för glow
Sovit med smink? Så tar du hand om huden dagen efter
En nybörjares guide till hyaluronsyra

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor