Wellness

Packa lätt inför semestern – beautyprodukterna du behöver i sommarnecessären

Ska du snart på semester? Funderar du, precis som jag, på vad som ska prioriteras att tas med i necessären? Jag listar vad som är mina must haves under sommaren! 

Snart är det (äntligen!) dags för semester och många lämnar hemmet och då även sitt badrumsskåp och alla beautyprodukter som vanligtvis finns nära till hands. Så vad ska packas ner i det begränsade utrymmet i resväskan? Jag håller med om att det är en ekvation som, för en beautyjunkie som jag själv, inte är helt enkelt att lösa. För när du ska välja ut några få favoriter som ska följa med – vilka blir det då? Tänk om jag behöver något av det som jag inte packat ner (note to self: såvida du inte ska vandra på fjället eller åka till en öde ö, finns det mesta att köpa längs vägen om det skulle krisa). 

Vi fick en fråga från en Glossie som funderat över precis samma sak, därför har jag själv drömt mig bort till en veckas solsemester och sammanfattat vad jag själv skulle ha tagit med mig. 

Fråga: Hej GLOSSYBOX! Jag ska på solsemester en vecka och undrar vad jag minimum behöver ha med mig när det gäller smink och hudvård? Vill packa ner så lite som möjligt men ändå ha allt jag behöver för sol och bad och även lite nattliv. Behöver jag speciellt smink för värmen? Man kommer ju svettas och jag vill inte vara för spacklad. /Kaarina

Svar: Det finns egentligen bara ett måste när du ska på solsemester, och det är solskydd (med minst SPF 30). Det är det absolut viktigaste! Jag använder alltid olika solskydd för ansikte och kropp, då de för ansiktet har en formula som passar bättre just i ansiktet. SPF och deodorant är nog de enda beautyprodukter jag slänger på mig när jag ska ut en dag i solen under semestern. 

Solskydd för ansiktet: La Roche-Posay – Ultra-Light Invisible Fluid SPF50+ 

Om jag får fortsätta drömma mig bort, så är vi nu på väg hem efter en dag på stranden. Det som behövs då är schampo, balsam, duschkräm (bor du på hotell kan du här spara lite utrymme i packningen men jag föredrar att ha mina egna produkter även här) och att sen något att smörja in hela kroppen med, som en återfuktande body lotion eller after sun. Tricket här är att hälla över de produkter du har hemma i reseförpackningar – du behöver inte speciellt mycket för en vecka och originalförpackningarna tar så stor plats. Annars – införskaffa produkter i travel size! 

Schampo och balsam i resestorlek: Joico – Moisture Recovery 

Efter dusch kommer makeup inför en middag på restaurang och kanske besök på en bar eller två (hjälp, så trevligt!). Här vill jag ha så mycket fräsch lyster och solkysst feeling som möjligt – utan att ha ett tjockt lager med smink. Jag grundar med en CC cream, borstar på solpuder, rouge och highlighter (alla från samma palett för att minimera packningen), fyller i brynen och framhäver fransarna. Vattenfast mascara är grejen för att slippa kladd på varma ögonlock. Min ansiktspalett får också jobba extra som ögonskugga! Ett settingspray som håller sminket på plats är guld värt när det är varmt ute och svetten gärna kommer på besök. 

Ansiktspalett: Revolution Pro – Crystal Luxe Face Palette

Håret för heller inte förglömmas! Jag har egentligen bara två stylingprodukter med mig när jag reser – hårolja och torrschampo (även de i travel size). Torrschampo ger volym och textur till håret medan en olja minimerar friss och vårdar efter en dag i solen. Oftast låter jag håret självtorka och så får luftfuktigheten göra sitt. Älskar ett naturligt sommarhår! 

Torrschampo som även ger volym: Bumble and bumble – Pret a Powder

Den varma sommarkvällen var utan tvekan magisk och nu är vi tillbaka på hotellet för att sova. Viktigt: somna inte med smink! Svett och solskydd gör det extra viktigt att rengöra huden. Jag kör på dubbelrengöring året om men tycker att det är som viktigast under sommarmånaderna. Dubbelrengöring innebär två olika typer av renöringar efter varandra. Jag inleder med en rengöringsolja (som även tar bort vattenfast mascara) och följer upp med cleansing gel. En syra som inte gör huden solkänslig, men ändå håller porerna i schack är BHA, och jag använder gärna en toner innehållandes just det. Dock inte varje kväll, tänk var tredje ungefär. Om jag får välja ett serum, då blir det C-vitamin. Här kan du läsa ett inlägg om varför just C-vitamin är toppen för huden. 

That’s it – det vill säga om jag ska tänka minsta antal produkter utan att jag behöver gå all in på minimalism och bara kör på typ tandkräm och deo. Beauty är kul, inte minst på solsemestern och därför är det här det jag (minst) skulle ha tagit med mig!

 

Njut av din resa!
//Terese 

Du kanske också vill läsa om:
Därför borde du addera en läppolja till sminkväskan
Därför bränner du dig i solen – även om du använder solskydd
Enligt TikTok är Mermaid waves sommarens stora hårtrend (vi har testat!) 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris).

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor