Wellness

Martine Halvorsen sprider kroppspositivism på Instagram: ”Se på din kropp som en vän”

Hon bjuder in sina följare till en ofiltrerad värld med kroppspepp och självkärlek – där alla är välkomna. Vi tog ett snack med Martine Halvorsen!

Under sommaren är det extra många som känner sig osäkra på sig kropp och mår dåligt varje år kläderna åker av för att göra entré på stranden i badkläder. Även om ytterst få faktiskt föds ”perfekta” är det ofta den bilden vi eftersträvar – det vill norska influencern Martine Halvorsen ändra på. Hennes Instagram-feed fylls med värme, pepp och humor och där alla ska känna att de duger precis som de är.

Vad är self-care för dig?
– Det är att göra saker som får mig att må bra. Det kan vara att lägga en inpackning i håret, ta en springtur, laga mat som min kropp gillar, applicera en ansiktsmask eller att gå och lägga mig lite tidigare än vanligt.

När det kommer till beauty, vad spenderar du alldeles för mycket pengar på? 
– Åh… jag älskar produkter! Krämer, masker och smink. Allt! Jag är hon som “bara” ska köpa en ny mascara men som sen klickar hem hela webbshopen.

Bikinisäsongen är i full gång och många känner sig osäkra på sin kropp. Hur ska man tänka för att släppa det? 
– Om tanken är att du inte är fin nog i bikini så fråga dig själv: Hur mycket tid ska jag egentligen lägga på att tro att jag inte är bra nog? Jag själv kommer inte vilja sitta på ålderdomshemmet och ångra att jag kastade bort tid på sådana saker. Livet händer här och nu och är alltför fint för att du ska gömma dig och gå miste om fina sommardagar för att vi tror att vi måste se ut på ett visst sätt.

Hur blir jag vän med min kropp? 
– Se på din kropp som en vän. Försök att behandla din kropp som en vän och säg saker till den som du hade gjort till en vän och visa samma omsorg. Skulle du snacka skit om en kompis? Kalla henne för onyttig och tjock? Nej, självklart inte! Så var vän med din kropp också.

Hur har din relation till din kropp sett ut tidigare? Har du alltid varit självsäker?
– Nej, och när jag ser tillbaka på det kan jag inte förstå varför jag tänkte så dumma tankar om mig själv och att jag tyckte att jag borde förändra mig. Jag var ju supersnygg! Jag är supersnygg. Jag är mest ledsen över att jag lade så mycket tid på att önska att jag såg annorlunda ut, när jag faktiskt varit tillräckligt bra hela tiden.

Hur vill du inspirera andra med ditt Instagram-konto?
– Jag vill egentligen bara visa att det är okej att vara som jag, och att det är okej att vara som du. Jag vill att folk ska komma in på mitt konto och känna sig trygga och fria från förväntningar och press. Hos mig finns det plats för alla och man behöver inte retuschera, prestera och leverera för att vara välkommen hos mig. Jag vill bara att du ska må bra med den du är och förstå att du är normal – och att det är bra nog.

Varför reagerar vi fortfarande när vi ser bilder på Instagram som inte är “perfekta”, när det är så de allra flesta ser ut egentligen?
– Bra fråga, men det är väl för att Instagram är byggt på en fasad och för att vi först och främst blir exponderade för det perfekta. Jag lovar i alla fall att jag ska fortsätta och visa det normala tills varje person förstår att det är bra nog, och att det är helt normalt med hår på tårna, valkar på magen och bristningar på rumpan.

Martine Halvorsen är 23 år och bor i Asker, Norge. Hon jobbar som influencer och du hittar henne på @martine.halvs och martinehalvs.blogg.no

 

Du kanske också vill läsa om:
Margareta Grääs: “Mitt beautyintresse har räddat mig”
Ashley Graham om brun utan sol och sitt mantra för bättre självkänsla
GLOSSYBOX Self-care Sunday: Badrutin för mjuk och len hud

 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor