Makeup

Sommarens största sminktrender 2021

@michellemidori, @annaedit, @jamiepagebeauty

Vi kan inte vänta till sommaren äntligen är här – och har därför redan nu spanat in vilka makeup-looks som kommer vara lite extra trendiga under sommaren 2021. Vi listar åtta stora sminktrender! 

Jag är ofta den som väljer att sminka mig på i princip samma sätt hela tiden. Jag älskar visserligen att testa nya produkter, inom de områden jag är tryggt bevandrad i. Jakten på den ultimata mascaran eller bronzern kommer förmodligen vara ett ständigt pågående projekt, till exempel.

Just i år känns det dock som att jag vill utvidga mina vyer och testa någonting nytt då och då. Kanske beror det på senaste årets jobba hemma-tid då smink inte alltid är en prio på morgonen. Därför ser jag extra mycket fram emot i sommar, då jag har storslagna planer på att låta innehållet i sminkväskan blomma ut lite extra.

Älskar du också makeup och beautytrender? Starta din prenumeration på GLOSSYBOX idag och upptäck fem skönhetsöverraskningar varje månad. Läs mer här! 

Bryn med volym

Om det är någon gång du ska sluta plocka dina bryn, så är det nu. Låt de leva sitt eget liv, men ha lite kontroll genom att borsta upp dem och applicera en brow gel som håller de på plats. Behöver du förstärka brynens volym och form? Låt en ögonbrynspenna göra jobbet!

Testa trenden: Nyx – Brow Glue 

Färgstarka läppar

Rikta uppmärksamheten mot läpparna med en varm, lekfull nyans. Rött används ofta på hösten och vintern så testa en nyans av rosa, orange eller korall. Tips! Exfoliera läpparna innan och toppa läppstiftet med ett transparent läppalsam för mjuka och återfuktade läppar.

Testa trenden: Illamasqua – Antimatter Lipstick ”Amplifier” 

Pastellparty

Pasteller hör vår och sommaren till men många adderar trenden främst genom ett klädesplagg eller som nagellack. Vill du testa någonting nytt? Lek med de mjuka nyanserna och skapa en ögonmake-up i en eller flera toner!

Testa trenden: Barry M Cosmetics – Baked Eyeshadow Palette ”Paradise”

Glossiga läppar

En annan läpptrend, om du vill ha något mer diskret på läpparna, är läppglanset. Det har börjat smyga sig in på sminkhyllorna igen och är redo för comeback. Extra fint blir det på sommaren tillsammans med solkysst hy!

Testa trenden: Bobbi Brown – Sunkissed Lipgloss

Naturlig rodnad

Ett krämrouge ger ofta en mer dewy finish än ett puderblush och passar därför extra bra när du vill ha ett mer subtilt resultat, som om du har varit ute på en extra promenad i solen. Dutta på med fingrarna eller använd en borste och tona ut. Krämrouge är fint att använda även på läppar och ögonlock. 

Testa trenden: Giorgio Armani – A-Blush

Lystergivande bas

Ingen sommarlook är komplett utan en klassisk bronze-look med mycket glow. Hemligheten ligger i förarbetet med lystergivande hudvårdsprodukter med mycket fukt som ger huden en extra boost. Komplettera med en lätt täckande bas och highlighter som du antingen applicerar i hela ansiktet eller på ansiktets högsta punkter. 

Testa trenden: Revolution Pro – Goddess Glow Primer Serum

Färgstarka linjer

Vi älskar hur fint en svart eyeliner markerar ögonen men inför sommaren testar vi gärna någonting nytt, som att byta ut den mot en färgstark penna i stället. Det passar perfekt för dig som vill addera mer färg men inte är redo för en hel sotning med färgstarka nyanser. En tunn linje räcker långt! 

Testa trenden: NYX  – Epic Wear Long Lasting Liner Stick

Fokus på fransar

Många beauty-varumärken satsar lite extra på sina mascaror just nu, vilket innebär att det finns många fransnyheter som är riktigt bra och som maxar fransarna. Även fransserum har gjort storartad comeback och ger dig ännu längre fransar, även utan mascara. En kombo av dessa två gör att du kan möta sommaren med långa och voluminösa fransar. Om du låter resten av makeup-looken vara neutral så får fransarna stå i centrum ytterligare. 

Testa trenden: Maybelline – Lash Sensational Sky High Mascara

Let’s get peachy

Vissa nyanser på makeup gör sig extra bra på sommaren, inte minst för att de matchar en solkysst hy väldigt bra. Persika och korall är ett utmärkt exempel, som dessutom går att addera till sminkrutinen på flera olika sätt genom exempelvis blush, ögonskugga och läppglans. 


Testa trenden: L’Oréal Paris Blush Powder – Life’s a Peach

 

Du kanske också vill läsa om:
7 olika sätt att använda liquid highlighter
Så rengör du dina smink- och hårborstar (och så ofta ska du göra det!)
Micellär rengöring: Allt du behöver veta om den effektiva makeup-removern

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris).

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor