Wellness

Oslo Skin Lab: ”Kollagen är den enskilt viktigaste faktorn för att hålla rynkor borta”

Oslo Skin Lab - testa i din GLOSSYBOX!

Boosta din hud inifrån med det naturliga och effektiva kollagenpulvret från Oslo Skin Lab! The Solution bidrar till att reducera rynkor och celluliter efter regelbunden användning. 

När man talar om hudvård läggs ofta stort fokus på yttre faktorer, men med The Solution Anti-wrinkle collagen från Oslo Skin Lab får du en naturlig och effektiv hudvård inifrån. Pulvret bidrar till ökad spänst i huden med en dokumenterad effekt på rynkor och celluliter. 

The Solution hjälper till att öka hudens elasticitet och ge en slätare hud med mindre rynkor med reducerat rynkdjup efter bara åtta veckor. De fantastiska resultaten bekräftas av flera solida studier som har publicerats i medicinska tidskrifter.

Ett paket består av 28 dagsdoser à 2,5 gram kollagenhydrolysat i pulverform. Att kollagenet är hydrolyserat innebär att det har brutits ned till mindre beståndsdelar som kroppen kan tillgodogöra sig. Kollagenet är 100 % naturligt från animaliska källor utan tillsatser eller konstgjorda smakämnen. 

Du kan inta pulvret genom att blanda ner det i valfri dryck eller strö över maten. Kollagenpulvret har en neutral smak och löses upp i vätska på bara några minuter. Vi blandar det gärna i en härligt välsmakande frukostsmoothie för bästa start på dagen! Några Glossies fick testa i sin oktoberbox.

Oslo Skin Lab - testa i din GLOSSYBOX!

Frågor & svar med experterna på Oslo Skin Lab

Vad är kollagen?

SVAR  Kollagen är ett protein som finns naturligt i kroppen. Från 30-årsåldern minskar kollagennivån i kroppen med cirka 1–2 % per år. Kollagen är den enskilt viktigaste faktorn för att hålla rynkor borta och bevara hudens spänst och elasticitet. 

Vad är The Solution Anti-wrinkle collagen ?

SVAR  Det är ett kollagenpulver som tas oralt och som verkar på huden inifrån. Produkten passar för alla hudtyper och motverkar hudens åldrande och reducerar fina linjer och rynkor. Kollagen verkar faktiskt på all hud på kroppen, även på celluliter.

Kan man göra något för att reducera celluliter?

SVAR  Celluliter drabbar de allra flesta men vissa mer än andra. Vi vet att övervikt har betydelse, arv medverkar naturligtvis och vår livsstil kan påverka hur mycket och snabbt man drabbas. Det alla inte vet är att kollagennivån i kroppen har en stor betydelse för hur slät och stram huden håller sig. Kollagen utgör en stor del av kroppens bindväv, och är därmed en mycket viktig faktor för att stärka hudens struktur och täthet. Studier visar att kollagenet i The Solution kan reducera celluliter signifikant inom loppet av sex månader.

Vad är skillnaden mellan kollagen i krämer som man smörjer på huden och kollagenpulver man dricker?

SVAR  Det finns studier som visar signifikant effekt på huden när man äter/dricker Versisol-kollagen. Det är detta kollagen vi använder i The Solution. Genom att inta kollagenet på detta sätt behandlar man all hud – både på kroppen och i ansiktet. 

Hur ofta ska jag inta The Solution?

SVAR  För bästa effekt bör kollagenpulvret intas dagligen. Studierna av ansiktshuden pågick under åtta veckor, medan cellulitstudien pågick under sex månader. Om man glömmer en dag eller två gör ingenting, men om man slutar helt kommer effekterna gradvis att minska. Det spelar ingen roll vilken tid på dagen pulvret tas.Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert