Hårvård

Drömlik volym med hyllade hårpudret Dust it

Osis Dust it i Glossybox

En av världens mest hypade hårprodukter fyller 10 år – ikoniska OSiS Dust It! Volympudret gjorde succé när det lanserades och är nu ett absolut måste för att skapa hållbar volym och textur, oavsett hårtyp. 

När OSiS Dust It först lanserades för 10 år sedan tog det branschen med storm. Både experter och kunder hyllade denna revolutionerande produkt som snabbt blev en klassiker. Vad är det då med OSiS Dust It som gör den till en så omtyckt produkt och en av OSiS bästsäljare? Jo, detta mirakelpulver ger en helt makalös volym som håller hela dagen. En unik komposition av silica skapar volym och ger en rå och matt känsla med textur i håret. Det är en produkt som håller vad den lovar och passar dessutom de flesta hårtyper och frisyrer. Till och med det finaste hår kan få en rejäl volymboost med hjälp av OSiS Dust It!

Innan OSiS Dust It gjorde entré i hårvärlden var tupering den tekniken man använde för att få upp volym, men genom att använda ett volympuder slipper du skada håret och allt trassel som tupering innebär. Håret kan också stylas mer mångsidigt och du har större kontroll i stylingen. Du kan styla allt från mer välkammade frisyrer till beachigt rufs. Om du känner att håret börjar bli platt under dagen kan du enkelt återaktivera produkten genom att massera med hjälp av fingrarna i hårbotten.

Själva förpackningen påminner om ett saltkar och den kan faktiskt användas precis så; ta lite produkt åt gången och applicera i hårbotten. OSiS Dust It kan även användas i längderna för att skapa extra textur och volym. Ett tips! Om du upplever att det kommer för mycket produkt ur förpackningen kan du tejpa för några av hålen.

OSiS Dust it i Glossybox

Så får du stora, hållbara lockar med volym – Gör så här!

1. Börja med att förbereda håret ordentligt innan stylingen. Tvätta håret med volymschampo och balsam, samt föna håret med en volymgivande hårmousse. Var noggrann med att ha hårmoussen i hårbotten och där du vill ha volym.

2. Använd först en värmeskyddande produkt och skapa därefter stora lockar med hjälp av en större locktång. Låt varje lock svalna innan du går vidare till nästa steg. Bäst hållbarhet får du om varje lock fästs upp med hårnålar tills hela håret är lockat.

3. När håret har svalnat helt kan du applicera OSiS Dust It i hårbotten. Dela upp håret i mindre sektioner och arbeta dig igenom hela håret. Pudra lite åt gången och massera försiktigt in i håret. Pudra eventuellt lite volympuder på längderna för extra textur och volym.

4. Kamma igenom lockarna med en bredtandad kam för en mer ordnad look eller dra fingrarna genom lockarna för ett rufsigt beachhår. Avsluta med en finishingspray. Klart!Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert