Hudvård

Weleda: Naturlig behandling för problemhud

Weleda i Glossybox

Weledas nya hudvårdsserie för problemhud är full med effektiva, naturliga ingredienser som verkar lugnande, sammandragande och återfuktande. Schweiziska Weleda har djup kunskap om huden och hur läkeväxter påverkar vår kropp och sinne.

Din hud kan hamna i obalans oavsett vilken ålder du befinner dig i. Minska kvisslor, tilltäpptheter och blank hud med Weledas 1-2-3 program för problemhud. Hudvårdsserien är utvecklad för att effektivt behandla problemhud på ett milt och naturligt sätt. Den reducerar skonsamt orenheter och porer samtidigt som den lugnar och återfuktar huden. Huden balanseras för att minska rodnader och blankhet. Effekten är kliniskt bevisad.

Weleda i Glossybox

Produkterna innehåller bland annat extrakt från pilträd, laktritsrot och trollhassel. Pilträdsextrakt verkar både antiinflammatoriskt på känslig hy samt rengörande på orenheter. Ett växtutrag från lakritsroten har en antibakteriell effekt och verkar lugnande samt antioxidativt på huden. Trollhassel är en återkommande ingrediens i Weledas produkter för problemhud på grund av dess lugnande och sammandragande funktion.

Weleda i Glossybox

Några Glossies fick testa Purifying Cleansing Gel, som är det första steget i den renande rutinen. Den uppfriskande doften kommer från lugnande blå kamomill, lavendel och fräsch pepparmint av äkta eteriska oljor.

3 steg för en mer balanserad hud

  1. Rengör: Ta en liten mängd av Purifying Gel Cleanser  i fuktiga händer och massera därefter varsamt över ansiktet, halsen och dekolletaget. Rengöringen tar enkelt bort smuts, olja och makeup samtidigt som den minskar blankhet. Skölj sedan med ljummet vatten.
  2. Återfukta: Applicera Refining Lotion över samma område och massera in krämen, låt det gärna ta lite tid. Lotionen ger en matt effekt och passar utmärkt att ha under makeup. Perfekt för kombinerad till fet hud som lätt blir blank under dagen!
  3. Behandla orenheter: Använd S.O.S Spot Treatment som en målinriktad punktbehandling mot kvisslor, porer eller rodnader. Den lugnar huden och minskar rödhet. Applicera ett tunt lager direkt ovanpå. Upprepa hela rutinen morgon och kväll.


Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert