Hudvård

Upplev en hud likt silke med J-beauty

Få silkeslen hud med J-Beauty

Glöm K-beauty och vänd istället blicken mot grannlandet Japan! J-beauty erbjuder skönhetsprodukter där uråldriga skönhetstraditioner möter modern, avancerad teknologi. Japanska Sensai förespråkar den unika hudvårdsritualen Saho som hjälper till att uppnå en fulländad silkeslen hud.

De senaste åren har K-beauty varit en enorm hudvårdstrend. Vi har testat sheetmasker, rutiner med fler än tio steg och smågalna ingredienser som snigelslem och ormgift. Nu vänder vi istället blickarna mot grannlandet Japan. Även om J-beauty följer samma grundidé som K-beauty om att förebygga och skydda huden snarare än att reparera, finns det också markanta skillnader.

J-beauty är mer avskalad och minimalistisk med betydligt färre steg.

Filosofin bakom japansk skönhet baseras till stor del på uråldriga traditioner blandat med avancerad, modern teknologi. Skönhetsritualer är något som funnits i Japan i hundratals år och de är en del av ett större holistiskt tänkande för att främja både kropp och själ. En central del är att ta hand om sin kropp och sitt ansikte genom rengöring och på så sätt ta fram den bästa versionen av sig själv. Dessa traditioner ärvs genom generationer och lever vidare än i dag.

Det anrika japanska varumärket Sensai grundades redan 1887, då under namnet Kanebo. Från början drev företaget handel inom bomullsindustrin och därefter lades fokus på silke. Den första skönhetsprodukten var en silkestvål som lanserades 1936. Genom åren har Sensai varit ledande i att bana väg för J-beauty i världen.

Ordet Sensai står för fin, delikat och välbefinnande – ord som är nära förknippat med det japanska skönhetsidealet.

Sensais värdefulla signaturingrediens är Koishimaru Silk, ett exceptionellt lätt och glänsande silke som historiskt sett enbart använts av den kejserliga familjen. Fortfarande i dag anses det vara ett av världens finaste och mest exklu-siva silkessorter. För många år sedan lade man märke till att silkesvävarna hade ungdomligt lena händer och tanken om att använda silket i skönhetsprodukter föddes.

Koishimaru Silk är rikt på protein och främjar den naturliga produktionen av hyaluronsyra i vår hud.

Hyaluronsyra har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger av sin egen vikt, men med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden vilket leder till att den förlorar volym. Silket har även pH 5,5, vilket är samma som vår hud och ger grunden till en problemfri hud.

Ritualer är en viktig del av de japanska skönhetstraditionerna och för att nå målet om en exceptionell hud kan en unik hudvårdsritual som kallas Saho användas, med inspiration från den japanska teceremonin. Sensai förespråkar denna process i tre steg för att uppnå ett önskat resultat. Ritualen ska helst genomföras på samma sätt varje dag för att få silkeslen hud. Upprepa de lugnande och vårdande stegen för en hud i harmoni.

GLOSSYBOX Sensai Limited Edition

Under hösten 2020 lanserades GLOSSYBOX Sensai Limited Edition (slutsåld)

SAHO – Sensais hudvårdsritual

Dubbel rengöring

Rengör och djuprengör din hud i två steg för att avlägsna orenheter som täpper till porerna.

STEG 1: Applicera en oljebaserad rengöring. Använd produkten direkt på torr hud för att lösa upp oljebaserad makeup och sebum.
Testa: Sensai Silky Purifying Cleansing Oil

STEG 2: Djuprengör huden med en löddrande rengöring för att ta bort smuts och döda hudceller.
Testa: Sensai Silky Purifying Creamy Soap

Dubbel rengöring med Sensai

Dubbel återfuktning

Efter rengöringen är huden redo för att ta upp fukt och näring.

STEG 1: Börja med att förbereda huden för nästa steg med en kraftfull återfuktning som boostar hudens kvalitet.
Testa: Sensai Absolute Silk Micro Mousse Treatment

STEG 2: Skäm bort huden med en rikare kräm för en djupt återfuktad och stärkt hud med ökad elasticitet och lyster.
Testa: Sensai Absolute Silk Fluid

Dubbel återfuktning med Sensai

Dubbel applicering

Maximera hudens absorberings- och upptagningsförmåga.

STEG 1: Massera kring haka, kinder, ögon, panna och ner till munnen. Massera från näsa till panna och ner till halsen. Upprepa flera gånger.

STEG 2: Tryck mot huden i flera sekunder på fem olika ställen, genom att omsluta händerna runt ansiktet från haka till panna.

Under hösten 2020 lanserades GLOSSYBOX Sensai Limited Edition (slutsåld)

Under hösten 2020 lanserades GLOSSYBOX Sensai Limited Edition (slutsåld)

De Glossies som beställde GLOSSYBOX Sensai Limited Edition fick  testa fem utvalda produkter med Koishimaru Silk, bland annat från nylanserade serien Absolute Silk.

Håll utkik för nya chanser att beställa exklusiva limiterade boxar – anmäl dig till GLOSSYBOX nyhetsbrev!Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert