Hudvård

Skönhetsrutin i 5 steg för dina fötter

Sköna fötter med Apolosophy

Dina fötter är oslagbara och starka. Med rätt vård kan de gå hur långt som helst. Apolosophy har allt du behöver för fötternas egen skönhetsrutin. Från proffsiga rengörare till väldoftande krämer. Följ våra fem tips härligt lena fötter!

 1. Rengör
  Börja med att preppa fötterna för vårdande produkter genom att tappa upp ett ljummet fotbad med fuktbevarande salt. Fem minuter räcker för att rengöra och mjuka upp huden (men vi njuter gärna lite längre!). Apolosophy Relaxing Foot Bath har en härlig doft som ger en skönt avkopplande stund. Ta 1–2 matskedar till ett fotbad. Sodium Chloride hjälper till att mjuka upp och rengöra fötterna, perfekt inför skrubb eller filning. Avsluta med några lätta tag med en fotfil på fuktad eller torr hud.
 2. Peela
  Ta rengöringen till nästa nivå med en härlig exfoliering som avlägsnar döda hudceller och ger mjuka fötter. Apolosophy Smoothing Foot Scrub innehåller små skrubbkorn av kisel och ger en skonsam men effektiv peelingbehandling. Fuktgivande glycerin och vårdande rapsolja hjälper till att göra fötterna mjukare. Massera in på rena och fuktade fötter, peela i cirkelrörelser och skölj av med vatten.
 3. Återfukta
  Den kanske viktigaste produkten i fötternas skönhetsrutin är fotkrämen. Smörj in fötterna efter rengöring och använd dagligen. Apolosophy Softening Foot Balm är en mjukgörande och återfuktande fotkräm som motverkar torra fötter och spruckna hälar. Den lätta och mjuka formulan sjunker snabbt in i huden utan att kladda med en fräsch svalkande doft av mentol. Ingredienser som fuktbindande karbamid, lätt exfolierande AHA-syra, lugnande allantoin och antioxidanten vitamin E hjälper till att vårda och mjukgöra huden tillsammans med sheasmörolja och solrosolja. Några Glossies har fått testa!
 4. Specialbehandla
  Ibland så kan dina fötter behöva en liten extrainsats för att bibehålla mjukheten. Apolosophy Exfoliating Socks är en engångsbehandling med olika syror som avlägsnar förhårdnader, samt vårdande ingredienser som collagen och extrakt av äkta aloe och gurka. Perfekt för att få babylena fötter under sandalsäsongen eller inför festen, viktigt är dock att börja i god tid. Behandlingen tar bara en timme men efter fem till tio dagar börjar död hud lossna och processen pågår i cirka två veckor.
 5. Fräscha upp
  Mjuka och rena fötter är underbart, bibehåll den fräscha känslan lite längre med hjälp av en fotdeo. Apolosophy Refreshing Foot Deo Spray  är en oparfymerad, uppfriskande antiperspirant med svalkande mentol som motverkar svett och dålig lukt. Spraya lätt över dina rena, torra fötter för en fräsch känsla som varar länge. Ett tips! Även svettiga händer kan få låna den här uppfriskande produkten.

Apolosophy i Glossybox

Apotek Hjärtats egen serie Apolosophy erbjuder utvalda produkter inom hudvård, ansiktsvård och makeup. Tuberna är tillverkade av plast från sockerrör!Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert