Hudvård

Våra bästa tips för en bättre rakning

Bic Miss Soleil Sensitive

Slipp röda prickar och inåtväxta hårstrån med våra tips för en bättre rakning. Visste du att en riktigt bra rakhyvel är A och O för att lyckas? BIC Soleil Sensitive är skonsam mot känslig hud och gör dig redo på ett kick!

Hårborttagning är något väldigt individuellt och oavsett om du väljer att ta bort eller behålla hårväxten är det viktigt att hitta något som fungerar för just dig. Rakning är den överlägset vanligaste och smidigaste metoden för att bli av med oönskad hårväxt. Det är snabbt, effektivt och prisvärt. Med rätt hyvel och rätt förberedelser slipper du tråkiga besvär som röda prickar, inåtväxta hårstrån och irritation.

Den absolut viktigaste faktorn för att få till en silkeslen rakning är att välja rätt hyvel. Franska märket BIC har tillverkat rakhyvlar i mer än 40 år och i deras sortiment finns en hyvel för varje person. Med Miss Soleil Sensitive och nylanserade Soleil Click Sensitive får du rakhyvlar särskilt utvecklade för känslig hud. De har båda ett smidig ergonomiskt handtag med rörligt huvud och tre rörliga blad som möjliggör en närmare rakning som följer kroppens konturer och orsaker mindre irritation. En mjukgörande remsa med aloe vera och E-vitamin lugnar och vårdar huden. Soleil Click Sensitive har utbytbara blad och kommer med ett handtag och fyra blad i förpackningen. Några glossies fick testa Miss Soleil Sensitive i juniboxen, läs några av recensionerna. Så här skriver en Glossie som har fått testa rakhyveln:

”Så fin design och bra rakning som anpassas till min känsliga hud. Kommer fortsätta köpa.”

Bic Miss Soleil Sensitive

4 tips för en lyckad rakning

 1. Välj rätt hyvel!
  BIC har ett stort sortiment av rakhyvlar för att täcka alla dina behov. För att få en närmare rakning av benen, välj en rakhyvel med flera blad. Ett rörligt huvud följer din kropps former och med ett nonslip-handtag får du maximal kontroll. För armhålor eller bikinilinjen rekommenderas en hyvel med tre till fyra blad för att nå svåråtkomliga områden. BICs Soleil Sensitive-produkter passar extra bra för känslig hud.
 2. Dusch + rakning = sant
  Innan du rakar dig är det viktigt att huden är helt ren, så om du rakar dig i samband med dusch, spara rakningen till det sista du gör. Varmt vatten mjukgör håret och ökar hudens elasticitet, vilket gör rakningen enklare. På så sätt förlänger du också bladets hållbarhet. Skölj rakhyveln efter rak-ning, låt den lufttorka och förvara därefter torrt.
 3. Exfoliera mera!
  Hemligheten bakom en lyckad rakning är till stor del exfoliering. Genom att peela huden blir du av med döda hudceller samtidigt som huden blir lenare och enklare att raka. Rak-hyveln glider friktionsfritt över kroppen och resultatet varar längre. Du minimerar också risken för röda prickar och inåtväxta hår-strån. Glöm inte att återfukta huden efteråt!
 4. Satsa på lugnande aloe vera
  Aloe vera är en växt med en hög andel vatten och mineraler som traditionellt har använts för att läka skadad hud sedan antiken. I dag används aloe vera i skönhetsprodukter för dess hudvårdande egenskaper. Soleil Sensi-tive har en mjukgörande remsa med aloe vera för att lugna huden efter rakning.


Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert