Tips & Tricks

Silkeslen hud med effektivt solskydd

Eucerin Dry Touch

Glöm solskydd som kladdar! Eucerins nylanserade solskydd Sun Dry Touch får huden att kännas silkeslen och matt. Den ultralätta gelcremen absorberas snabbt och skyddar mot solens skadliga UV-strålar.

Visste du att det är viktigt att skydda sig mot solen året om? Även om du inte tillbringar en hel dag på stranden är det viktigt att skydda huden mot farlig UV-strålning. En av de vanligaste platserna att bränna sig är faktiskt hemma i trädgården, säger Eucerins hudvårdsexpert Caroline Martinsson.

Eucerins nylanserade solskydd Eucerin Sun Dry Touch har en ultralätt och snabbabsorberande formula som ger ett innovativt och effektivt solskydd för kroppen. Den känns torr och ger en silkeslen känsla på huden – direkt efter applicering! Eucerin Sun Dry Touch finns med ett högt UV-skydd med SPF 30, samt mycket högt UV-skydd med SPF 50+. Den är vatten- och svettresistent, SPF 50+ är extra vattenresistent. Gelcremen innehåller en mattgörande teknologi med noggrant utvalda oljor och mattande pigment som snabbt absorberas utan att kladda.

Sun Dry Touch passar både vuxna och barn och är testad från 3 år. Precis som Eucerins övriga solskydd är den Hawaiian Reef Safe och fri från ingredienser som octinoxate och oxybenzone för att inte skada korallreven. Njut av en extra skön stund i solen med det ultralätta solskyddet som har en härlig, milt parfymerad, doft. Några glossies fick testa i juniboxen!

Eucerin

Sköna & säkra soltips

Eucerins hudvårdsexpert Caroline Martinsson delar med sig av sina bästa tips på hur du solar skönt och säkert i sommar.

  1. Applicera rikligt med solskydd innan du exponerar huden för solljus och återapplicera sedan regelbundet under dagen, särskilt efter bad och handdukstorkning, så att du fortsätter skydda huden mot solens skadliga strålar.
  2. Använd rätt mängd. Mängden som behövs för att smörja in hela kroppen motsvarar ungefär en handfull. Glöm inte att smörja in fötter, händer, rygg och armarnas baksida!
  3. Stanna inte för länge i solen och använd ett solskyddsmedel som skyddar mot UVA- och UVB-strålar; gärna en som även skyddar mot HEV-ljus, den synliga blå delen av ljuset som precis som UVA och UVB-strålar kan ge förtida åldrande och pigmentfläckar. Undvik solen när den är som starkast mellan klockan 11 och 15.


Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert