Tips & Tricks

LdB firar 75 år med nya serien Passion Boost

LdB fyller 75 år och det firas med en rad spännande initiativ, bland annat vegancertifieras alla serier! Först ut är nylanserade Passion Boost som har en frisk och fruktig doft vi inte kan få nog av.

I år firar det klassiska svenska hudvårdsmärket LdB 75 år! I samband med jubileumet kommer hela sortimentet att få den veganska certifieringen Vegan Society (utom Bronze-dagkräm). Först ut med den veganska märkningen är de nya doftserierna Passion Boost och Coco Rico. Samtliga LdB:s produkter är dessutom svensktillverkade och produceras i Falun.

Den nya fruktiga serien Passion Boost ger en härlig förnimmelse av tropisk sommar med en frisk och fruktig arom från passionsfrukt. Doften öppnar med svarta vinbär, grapefrukt och ananas, i hjärtat finns passionsfrukt och persika och basen består av mysk och vanilj. I serien ingår en Shower Cream, en Body Lotion samt en Antiperspirant.

Några Glossybox-prenumeranter har fått testa LdB Passion Boost Shower Cream, som är en djupt återfuktande och härligt löddrande duschkräm som gör stunden i duschen till en väldoftande upplevelse. Den vårdande formulan innehåller quinoa- protein som är naturligt vårdande och fuktgivande för huden.

Här är några av kommentarerna från de Glossies som har testat LdB Passion Boost Shower Cream:

”Bra märke som fungerar bra och lever upp till förväntningarna. Mycket skön känsla efteråt och en god doft som sitter kvar länge.” 

”Den här produkten är grymt prisvärd. Dryg, doftar Underbart! Efter en dusch med den här känner du dig så fräsch.”

”Mycket trevlig doft och bra resultat när det gäller återfuktning.”

 

75 år med LdB

  • Tillverkningen startade redan 1945 i en enkel köksmaskin i en villakällare.
  • Den tidens främste kändisfrisör, Knut Wulff, skapade en kräm utifrån ett recept hämtat från Paris.
  • Krämen fick namnet LdB som står för ”Lait de Beauté” vilket betyder skönhetsmjölk på franska.
  • Tio år senare blev LdB utnämnt till kunglig hovleverantör av Prinsessan Sibylla som brukade få sin LdB-kräm i en elegant kristallburk.
  • I dag är LdB en sann klassiker i badrumsskåpet med deras väldoftande och mjukgörande kroppsprodukter, där Creme Rich är en riktig ikon.


Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert