Tips & Tricks

A World Of Beauty: Skönhet från Stockholm till New York


A World Of Beauty: Skönhet från Stockholm till New York

Trendspaning: skönhetsfavoriter från några av världens hetaste beauty-hotspots! Nu i juni har vi teamat ihop oss med våra kära Glossybox-kollegor som till vardags jobbar som Beauty Editors i Paris, New York, Manchester och Berlin. I en serie blogginlägg kommer vi tillsammans att dela med oss av våra bästa skönhetstips från respektive land, för en trendsäker beautysommar. Med andra ord – välkommen till Glossybox “World of Beauty”!

Jag som skriver detta heter Olivia och jag är Beauty Editor för svenska GLOSSYMag Online som du läser just nu. Här nedan tipsar jag om mina must-have-produkter för juni. Om du hittar något du gillar kan du beställa dem från Lookfantastic.se och betala med dina GLOSSYCredits, bra va? Häng med!


Solskydd: Vichy Ideal Soleil Antioxidant Water SPF30

I Sverige är vi ju som bekant inte alltför bortskämda med soltimmar. Så – när försommarens efterlängtade, värmande strålar väl tittar fram är jag, som många andra fellow soldyrkare, inte sen med att sluta ögonen, vända ansiktet mot himlen och njuta. Min första must-have-produkt i skönhetsväg är därför ett självklart val: solskydd! Detta bör ju självklart inkluderas i vår vardagliga hudvårdsrutin året om, men nu när det är ännu viktigare att skydda huden går jag gärna upp i solskyddsfaktor.

Eftersom jag själv har en typisk blandhy med både torra och feta partier föredrar jag att använda en lättare spray som funkar under makeup, utan att göra huden olijg. Just därför är Vichy Ideal Soleil Antioxidant Water SPF30 en av mina personliga favoriter. Denna fjäderlätta mist är hypoallergen och går fint att använda för att skydda både ansikte och kropp mot skadliga UVA- och UVB-strålar. Perfekt att använda dagtid under smink!


Lite extra hjälp på traven: bareMinerals Bronze Powder

Ett riktigt bra bronzingpuder är en klassiker i de flestas vardagsmakeup under sommarmånaderna. Det går snabbt att svepa med en puderborste för att ge ansiktet en extra solkysst look, och funkar även finfint att använda som contour för att framhäva dina bästa sidor! Byt då bara ut borsten från en fluffig till en som ger ett mer definierat resultat.

BareMinerals Bronze Powder är ett lätt puder i mineralform som låter huden andas, men som ändå ger ett högpigmenterat resultat. Din sminkborste behöver bara snudda pudret – en liten mängd räcker för att ge färg till hela ansiktet! Tips! Det fina med bronzingpuders är att de dessutom går att använda som ögonskugga. Applicera med en fuktad ögonskuggsborste för ett mer intensivt resultat.


En subtil touch av hallon: Trifle Cosmetics Lip & Cheek Jam

När vi är inne på det här med multifunktionella produkter så är Lip & Cheek Jam från Trifle Cosmetics (alla glossies får testa i månadens box!) är en riktigt höjdare för ändamålet. Denna sockersöta ”tint” kan byggas upp från diskret hallonrosa till mer intensivt klarröd och funkar lika bra på läppar som på kindben.

Bara dutta på med fingertopparna tills önskat resultat uppnås! Precis som bronzingpudret går denna typ av produkt, tack vare sin lätta formula, att använda både heta sommardagar som ljumma kvällar. Ger en naturlig färg för en sommarfräsch no-makeup-makeup-look! Ni som hann beställa juniboxen har fått denna!


Uppborstade bryn: MAC Brow Set-Clear

Om du är intresserad av skönhet har du med största sannolikhet inte missat den stora trenden med uppborstade ögonbryn á la browlift under våren 2020. Vi har sett det på Instagram, på stan, på våra vänner, kanske har du till och med testat själv? För dig som inte vågat gå all-in och permanentat brynen finns såklart mildare genvägar. Ta del av hypen och fixa looken hemma i badrummet med hjälp av en transparent bryngel!

Ett par buskigt uppborstade bryn utgör ett superfint komplement till en i övrigt mer diskret makeup. Bara borsta upp ögonbrynen och fixera dem därefter med valfri transparent bryngel, en personlig favorit är MAC Brow Set-Clear. Brynen är alltså inte ifyllda, men om du vill kan du såklart måla ett par småstrån för en fylligare look. Tänk då bara på att vänta någon minut innan du går loss med bryngelen.


Lyxigt läppbalsam för heta dagar: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick

Känner du för att unna dig något alldeles extra? Lyxa till det med Elizabeth Ardens klassiska Eight Hour Cream i läppstiftsformat med solskydd! Läppstiftet skyddar mot både miljömässiga faktorer och stekande solstrålar.

Med andra ord – som gjort för att bli din trofasta följeslagare under sommarens äventyr. Läppstiftet ger en oemotståndlig glans och återfuktar läpparna. Bara att bättra på när du behöver det eller när du vill ha ett mer kyssvänligt plut!

 Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...