Tips & Tricks

Lugna och vårda huden med gurkmeja

Lugnande vårdande gurkmeja

Lugna och vårda huden med gurkmeja! Upptäck Neutrogena Clear & Soothe, en ny produktserie formulerad med hudvänlig gurkmeja som lugnar stressad hud.

Lugnande och vårdande gurkmeja i Neautrogena Clear & Soothe

Gurkmeja är så mycket mer än bara en krydda som kan användas i matlagning. Den är en art i familjen ingefärsväxter och delar vissa kvaliteter med ingefära. Med en antiinflammatorisk och antibakteriell effekt samt antioxidanta egenskaper är den perfekt för hudvård. Detta gör att gurkmeja passar utmärkt att använda för stressad hud med finnar samt för att motverka och förebygga utbrott. Visste du att du kan lugna och vårda huden med gurkmeja? 

Utmärkt för alla hudtyper, särskilt problemhud.

Gurkmeja är stjärningrediensen i den nylanserade serien Neutrogena Clear & Soothe, som erbjuder en full hudvårdsrutin. Testa exempelvis Clear & Soothe Turmeric Mousse Cleanser (89 kr/150 ml) som är skapad för att ta bort smuts, sebum, makeuprester och andra orenheter från huden, samtidigt som den ger en fräsch känsla. Återfukta huden med Clear & Soothe Turmeric Moisturiser (99 kr/75 ml), en lätt oljefri gel som smälter in i huden. Den passar utmärkt för alla hudtyper, särskilt problemhud.

Hudvårdsrutin med Neutrogena

  1. Börja med att rengöra ansiktet med Neutrogena Clear & Soothe Mousse Cleanser. Ansiktsmoussen som är berikad med gurkmeja, rengör och lugnar problemhud utan att torka ut huden. Den lätta, oljefria formulan sköljer rent utan att lämna kvar oönskade rester och ger inga fläckar. Tryck ut mousse i händerna och massera in på vått ansikte. Skölj! Använd den upp till två gånger dagligen. Låt ansiktet torka innan du går vidare till nästa steg.
  2. Applicera Neutrogena Clear & Soothe Moisturiser, en fjäderlätt ansiktskräm med gurkmeja som lugnar och återfuktar problemhud omedelbart. Den snabbabsorberande gelformulan ger huden återfuktning och en känsla av välbehag. Börja med ett rent ansikte, ta en liten mängd ansiktskräm på dina fingrar och fördela jämnt över ansiktet, undvik ögonen. Den kommer att hålla huden återfuktad hela dagen!

Några glossies fick testa en av dessa produkter från Neutrogena Clear & Soothe i majboxen.Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert