Tips & Tricks

Fixa sommarfina fötter som proffsen

Fixa fina sommarfötter med Pedicare i Glossybox april

Vem drömmer inte om lena, fina fötter lagom till barfotasäsongen? Fixa sommarfina fötter med Pedicares professionella fotvårdsserie!

Sommaren är här och det är äntligen dags att plocka fram sandaler och småskor. Om du glömt bort fossingarna under vintern är det nu uppenbart att fötterna behöver omvårdnad när du inte längre kan gömma dem i tjocka sockor och kängor.

Att ta hand om fötterna handlar om mer än bara det estetiska. Hur fötterna mår påverkar hela kroppen och ditt välbefinnande. Några som har gedigen erfarenhet av både små och större fotproblem är varumärket Pedicare. Fotvårdsserien har utvecklats för att kunna erbjuda professionell fotvård hemma. 

Sommarfina fötter med Pedicare

4 tips för att fixa sommarfina fötter

1. Ett väldoftande fotbad gör under för trötta fötter!  Pedicares Uppmjukande Fotbad (119 kr/250 ml) mjukar upp förhårdnader, rengör på djupet och förbereder fötterna inför pedikyren.

2. Efter fotbadet, använd en fotfil för att ta bort förhårdnader och döda hudceller. Pedicare Fotfil (79 kr/st) är ergonomiskt utformad och har en unik rundad form som gör den enklare att använda. Insidan har en grövre slipsida och utsidan en finare slipeffekt. Kan användas om och om igen med refill.

3. Spraya Pedicare Fotelixir (179 kr/100 ml) för att vårda torra, nariga fötter och stimulera naturlig cellförnyelse. Den exfolierande sprayen innehåller återfuktande glycerin samt AHA-syror som glycolsyra och mjölksyra som gör fötterna mjuka och smidiga.

4. Avsluta med Pedicare Intensivt vårdande Fotkräm 24 H (149 kr/125 ml) som verkar djupt återfuktande. Verksamma ämnen är återfuktande karbamid, fuktbevarande sheasmör och lanolin, stärkande vitamin E, skyddande bivax samt reparerande vitamin B5 och omega 3/6.

Sommarfina fötter

Mer än 60 års erfarenhet av fotvård – paketerat i en enda serie

Bakom Pedicare står Svenska Krämfabriken. Företaget har arbetat nära landets ledande fotterapeuter sedan mitten av förra seklet. Mer än 60 års erfarenhet inom medicinsk fotvård har förpackats i en enda serie.

Alla Pedicares produkter utvecklas och produceras i Sverige med utgångspunkt i den senaste forskningen, för att hela tiden ligga i framkant med de senaste rönen från den professionella fotvårdsvärlden.

Serien innefattar rengörande, vårdande, behandlande och medicintekniska produkter.

Fixa fina sommarfötter med Pedicare i Glossybox april

Pedicare i Glossybox

I aprilboxen fick några glossies testa Intensivt vårdande fotkräm 24H. Det är en djupt återfuktande fotkräm som stärker, reparerar och tillför näring under 24 timmar. Naturligt fuktgivande ingredienser mjukar upp förhårdnader och motverkar torrhet. Vitaminer och  essentiella fettsyror förebygger uppkomsten av självsprickor.  Läs recensioner här! Stina Ljungmark

Stina Ljungmark

Skribent och expert