Tips & Tricks

Spännande nylansering: blomstrande bukett från Kenzo

Den nya blomstrande parfymen Poppy Bouquet är en hyllning till Kenzos ovillkorliga kärlek till blommor. För att ra 20-årsdagen av den första ikoniska doften inkluderas nu vallmon i en generös bukett.

Kenzo skapade år 2000 en doft inspirerad av en doftlös blomma. Den röda vallmoblommans intensivt röda färg fick symbolisera skönhet: skör och stark på en och samma gång. Doften Flower by Kenzo har blivit närmast ikonisk och en klassiker. I dag, tjugo år senare, förnyar Kenzo sig med en ny doft. Den livligt röda vallmoblomman kombineras med en generöst tilltagen blomstrande bukett. Flower by Kenzo Poppy Bouquet är en Eau de Parfum som är skapad för att göra världen lite vackrare.

Toppnoter: nashipäron och mandarin. Hjärtnoter: bulgarisk ros och jasmin. Basnoter: gardenia och mandelträ.

Mästerparfymören Alberto Morillas drömde om att skapa en ny blomsterdoft i linje med det ikoniska originalet. I samarbete med den unga begåvningen Dora Baghriche förnyade de tillsammans konceptet och tog fram Flower by Kenzo Poppy Bouquet.

– Flower by Kenzo Poppy Bouqet blandar bulgarisk ros, en symbol för Flower by Kenzo Eau de Parfum, med nya ingredienser som mandelträ. Den här nya blandningen ger doften en fräsch, modern edge samtidigt som den sensuella käns- lan från originaldoften behålls, berättar Alberto Morillas, en av parfymörerna bakom doften.

Som en hyllning till Kenzos japanska rötter inleds doften med noter av ett färskt och saftigt nashipäron och mandarin. Hjärtat är en blomstrande explosion av bulgarisk ros, skir jasmin och sensuell gardenia. I basen ger krämiga accenter av mandelträ en ny intensitet. Det är verkligen en beroendeframkallande blommigt träig doft som vi inte kan få nog av. I månadens box får några glossies ett parfymprov innehållande Flower by Kenzo Poppy Bouquet (695 kr/30 ml), perfekt för att få känslan av en blommande vår.

 Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...