Intervju

Intervju: Helen Torsgårdens blomstrande vårlook

Bland slingrande växter och nyutslagna vårblommor träffar vi influencern Helen Torsgården. Vi möts på Slottsträdgården Ulriksdal, en grön oas utanför Stockholm, för att prata om YouTube, livet på landet och testa produkterna från månadens ikoniskt rosa box: Spring Blossom.

 

Helen – hur började allting för dig?
– Jag skulle nog säga att allt började när jag gick min makeupartistutbildning 2010. Jag slog igenom stort för cirka 5 år sedan när jag började göra videotutorials på YouTube.

Hur kommer det sig att det blev just YouTube?
– Jag började blogga och visade sminkningar och tutorials i bildformat. Jag ville testa något nytt och gjorde då istället tutorials i videoformat på YouTube och märkte att det var uppskattat. Det ledde senare till att jag började vlogga på kanalen, och det är också främst vad gör i dag.

Din kanal har över 410 000 prenumeranter. Varför tror du att så många följer dig?
– Jag tror att många kan relatera till mig och känner igen sig själva i mina videor och i vårat liv. Sen sticker jag ut från de flesta andra, då vi bor på landet och inte i en större stad. Antingen så känner man igen sig i mig, eller är helt tvärt om och det är därför intressant.

Vad betyder dina följare för dig?
– Allt! Utan dem får jag inte göra det jag älskar!

Hur skulle du beskriva din vlogg för någon som aldrig sett den?
– Ett ärligt familjeliv med djur, natur, fix med huset och städning. Jag gillar att städa, haha!

Mina följare betyder allt. Utan dem får jag inte göra det jag älskar!

Kan du berätta om ditt härliga hus?
– En ”oslipad diamant”! Vi håller på att renovera nu, eftersom det är ett gammalt hus. I våra papper står det att huset är från 1909 men det misstänks vara äldre än så.


Vad är det bästa med att bo som du gör?
– Det är lugnet, närheten till naturen och gemenskapen i byn. Alla känner alla! Jag älskar också att ha en stor gård där vi kan göra precis vad vi vill. Som förra året när vi satte upp växthuset och gjorde ett potatisland.

Jag tror att många kan relatera till mig och känner igen sig själva i mina videor och i vårat liv.

Vad hade du gjort om du inte gjorde det du gör i dag?
– Det är SÅ svårt att svara på! Men om vi backar tiden och går tillbaka till innan allt förändrades till hur det är i dag, så hade jag nog jobbat i butik eller startat egen städfirma. Ja, som sagt så gillar jag ju att städa, haha.

Hur började ditt intresse för makeup?
– Jag hade inget intresse för makeup till att börja med. Men jag ville testa något nytt och gick därför en utbildning 2010 som gjorde mig till makeupartist. Det var då mitt intresse startade.

Jag ville göra en klassiskt vårig makeup med rosa, fräscha toner.Kan du berätta hur du sminkade dig i dag?

– Jag ville göra en klassiskt vårig makeup med rosa, fräscha toner. Därav de rosiga kinderna och färgstarka läpparna.

Vi är väldigt glada att du frontar vår aprilbox! Vad tycker du om Glossybox?
– Ja det är jätteroligt! Jag har prenumererat på Glossybox i över 7 år och det är den längsta prenumeration jag någonsin haft. Jag älskar det fortfarande!

Vad är det bästa med Glossybox?
– Det bästa med Glossybox är att du får testa produkter som du annars inte hade testat! Nu för tiden är jag annars ganska enkel av mig och kör på det gamla vanliga, men om jag hittar en ny favorit genom Glossybox så köper jag ofta den.

Månadens tema är ”Spring Blossom”, hur ändras din rutin på våren?
– Mot våren brukar det bli ljusare toner och lättare sminkningar. Min hy är ganska balanserad året om, så just hudvården är sig lik året om.

Vad är dina planerar för våren?
– Under våren skall vi bara fokusera på renoveringen av huset. Målet är att bli klara till sommaren, så vi har fullt upp!

Hur ser en perfekt vårdag ut för dig?
– En tur till sjön med familjen och stekta kolbullar ovanför elden.

Upptäck Spring Blossom med Helen Torsgårdens skönhetsfavoriter till 20 % rabatt.

Klicka här för att köpa!


Text: Stina Ljungmark Fotograf: Pernilla SjöholmOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...