Intervju

Skintology: svensk premiumhudvård

Skintology Stockholm handlar framförallt om en sak – hudvård som ger synliga resultat! Det här nystartade varumärket medverkar för första gången i Glossybox och vi fick en pratstund med grundarna.

Hudvård som tillåter dig att vara ditt bästa jag, det är Skintology Stockholm. Det svenska hudvårdsmärket såg ljuset för bara 1,5 år sedan och har sedan dess hyllats av skönhetsexperter. Bakom Skintology står Lill Andersen, certifierad hudterapeut och Maria Lund, produktutvecklare, cosmetic scientist.

– Vi träffades hos vår tidigare arbetsgivare och kände att vi fungerade bra ihop och ville starta något eget. Vi har en egen lokal med ett litet laboratorium där vi utvecklar våra produkter innan de tillverkas i fabrik i Sverige, berättar Lill Andersen.

Skintology strävar efter att skapa effektiva produkter för den moderna och krävande konsumenten. Skön hudvård som hjälper dig på din väg. All produktutveckling sker i Sverige och sortimentet är under ständig utveckling, fler produkter kommer snart. Produkterna från Skintology passar alla hudtyper och åldrar, i framtiden är planen att utveckla olika serier för bland annat anti-age och känslig hud.

Vi har en egen lokal med ett litet laboratorium där vi utvecklar våra produkter.

Kan du berätta om sheetmaskerna Thirst Quench Hydrating Mask och Fresh Start AHA Mask som några får testa i månadens box?
– Maskerna är våra första produkter som är tillverkade i Sydkorea, alla andra produkter tillverkas i Sverige. De har ett speciellt patent som gör att de absorberar 200 gånger av sin egen vikt i serum. Det är bio-cellulosa-masker som är supertunna, men fulla av serum, de ligger som en andra hud på huden!

Bör de appliceras morgon eller på kväll?
– De kan användas när som helst, exempelvis på kvällen innan läggdags eller innan du applicerar makeup. En stor fördel med våra masker är att de stannar kvar i ansiktet, om du behöver gå runt och fixa annat innan du ska iväg på fest eller ha gäster. Men vi hoppas så klart att du kan unna dig lyxen att vila en stund medan masken verkar!Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...