Tips & Tricks

Aktivt kol för ett naturligt vitare leende med Colgate

Få ett skinande vitt leende med aktivt kol! Nya Colgate Max White Charcoal innehåller denna naturliga superingrediens som effektivt och skonsamt tar bort missfärgningar på tänderna.

Aktivt kol har den senaste tiden blivit en hypad naturlig ingrediens som återfinns i allt från hudvård till tandvårdsprodukter. Men det är ingen ny ingrediens, redan för tusentals år sedan använde egyptierna kol som ansiktsrengöring och eyeliner. Dess naturligt antibakteriella och rengörande effekt gör aktivt kol till en populär ingrediens även i dag.

Vad är egentligen aktivt kol? Precis som det låter bildas aktivt kol av träkol, men det är samtidigt långt ifrån kolen du lägger på grillen. Det har upphettats i en miljö utan syre för att uppnå höga grader, göra materialet mer poröst och öka koncentrationen av rent kol.

Hur fungerar det? Aktivt kol fungerar som en magnet för smuts och drar till sig föroreningar. Det fäster lätt vid andra ämnen eftersom dess porösa struktur gör att partiklar fångas upp. Det kan användas för att driva ut gifter inom sjukvård och rena vatten. På samma sätt fungerar det renande inom tandblekning. Aktivt kol fångar upp missfärgningar på tänderna och har därför blivit en populär ingrediens i tandvårdsprodukter.

Mineralpartiklar rengör noggrant tänderna och polerar försiktigt bort ytliga fläckar.

 

Max White Charcoal från COLGATE

◆ Max White Charcoal (49,90 kr/75 ml) innehåller den naturliga mineralen aktivt kol.

◆ Mineralpartiklar rengör noggrant och polerar försiktigt bort ytliga fläckar på bara en vecka.

◆ Bra och uppskattad effekt i konsumentundersökningar.

 Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...