Spoiler

Hur bra koll har du på din hudvårdsrutin?

Spelar det någon roll vilken tid på dygnet man använder produkter med AHA-syra? Vad kommer först, serum eller dagcreme? Och är det verkligen nödvändigt att använda ögoncreme?

Hur bra koll har du egentligen på hudvård? I samband med förköpslanseringen av vår lyxiga limited edition-utgåva The Skincare Selection blomstrar vårt hudvårdsintresse som aldrig förr. I denna exklusiva box (värde över 1300 kr!) får du 9 produkter från välkända varumärken som Peter Thomas Roth, Clarins, NUXE, Filorga & BIOEFFECT. Boxen innehåller en komplett hudvårdsrutin med rengöring, exfolierande mask, serum, nattmask, ögoncreme, två dagcremer, ansiktsolja och dessutom en lyxig makeupöverraskning!

Oavsett om du bara älskar att testa nya, grymma produkter eller om du inte riktigt hittat vad som passat just dig är The Skincare Selection ett ypperligt tillfälle att hitta just dina nya favoritprodukter. Lär dig mer om din hud och upptäck dessa handplockade guldkorn som består av flera prisbelöna bästsäljare och testa dig fram för att se vad just din hud behöver. Psst – alla glossies får självklart rabatt! Förköp boxen redan idag i GLOSSYLounge för endast 349 kr. Ord. pris 379 kr.

Hur bra koll har du på din hudvårdsrutin? Låt Glossybox guida dig!

1. Exfolierande syror: innan läggdags

Masken verkar på tre nivåer: pumpaenzym exfolierar, AHA-syra peelar och fina kristaller från aluminiumoxid polerar huden.

Maximera hudens lyster med en trippelverkande(!) ansiktsmask! En personlig favorit som fungerar otroligt även för oss med känslig hud och blandhy är Peter Thomas Roths hypade Pumpkin Enzyme Mask.

Masken verkar på tre nivåer: pumpaenzym exfolierar, AHA-syra peelar och fina kristaller från aluminiumoxid polerar huden. Vad innebär detta då? Dina porer minimeras, orenheter skrubbas bort och hudytan blir både jämnare och lenare. Om din hud tenderar att bli tilltäppt kommer den efter användnings kännas märkbart fräschare. Innehållet av vitamin C ger huden en extra lysterboost – ett stort plus för oss som är nästintill besatta av glow!

Exfolierande produkter bör användas regelbundet – men inte för ofta. Använd masken en gång i veckan – perfekt när du vill ha lite extra lyster inför utekvällen eller dejten! Masken ska appliceras på kvällen innan läggdags. Detta av två anledningar: de aktiva ingredienserna kan göra huden mer känslig – då vill du inte utsätta huden för direkt solljus. Efter användning är din hud i behov av FUKT, FUKT, FUKT! Applicera därför på kvällen och följ upp med en intensivt återfuktande nattmask, så får din hud möjlighet att återhämta sig. Läs mer i nästa steg! 

Tvätta ansiktet och applicera på fuktig hud. Låt verka 3-7 minuter. Skölj sedan av  med ljummet vatten. Börja med 3 min och trappa sedan upp verkningstiden för att se hur lång tid som just din hud behöver.

2. Zzz! Maxa skönhetssömnen med djupåterfuktande mask

Efter exfoliering cravear huden fukt! Släck törsten med Filorgas revitaliserande nattmask NCEF Night Mask som återfuktar på djupet och ger huden nytt liv. Innehållet av den kraftfulla, aktiva ingrediensen melatonin-CX verkar revitaliserande och boostar samtidigt  huden med hyaluronsyra och kollagen.

Applicera ett tunt lager innan läggdags och njut av en natts härlig skönhetssömn!

3. Rise & shine: vakna med balanserande rengöring

Good morning sunshine! Ibland måste det gå undan – då är det guld värt med en rengöring som går snabbt men som ändå är effektiv. Starta dagen med Filorgas rengöring Micellar Solution. Det vårdande micellärvattnet tar effektivt bort orenheter, tillför fukt och balanserar hudens pH-värde. Huden förbereds samtidigt för efterföljande hudvård. Produkten fungerar dessutom som en toner som balanserar huden och gör den mer mottaglig för efterföljande hudvård.

Applicera på en bomullspad och svep över ansiktet för en snabb och smidig rengöring.

4. Serum & Ögoncreme med aktiva ingredienser

Efter rengöring är det dags för ännu mer härlig hudvård! Vi älskar att unna oss en lyxig stunds egentid i badrummet och skämma bort huden med både toner, serum och dagcreme innan man skyndar iväg till jobb, skola eller vad dagen än har att erbjuda. I The Skincare Selection hittar du ett av våra absoluta favoritserum: BIOEFFECT EGF Serum. 

Dessa dyrbara droppar ökar hudens volym, tillför fukt och jämnar ut hudtonen. Rena rama drömmen för fuktfattig och glåmig vinterhud! I vanliga fall kan serum med fördel appliceras innan dagcreme. EGF Serum innehåller ett fåtal noggrant utvalda aktiva ingredienser vilket gör att det  till skillnad från många andra serum verkar det bäst på egen hand. Med andra ord – om du använder denna behöver du inte följa upp med dagcreme.

Glöm inte bort området kring ögonen! Huden kring ögonen är tunnare och känsligare än din övriga hud. Därför är det viktigt att använda en ögoncreme som verkar inriktat på just detta område. I boxen hittar du Filorgas vårdande Time-Filler Eyes som fyller ut fina linjer och motverkar trötthetstecken kring ögonen. Inte nog med det – cremen boostar dessutom fransarnas tillväxtcykel!

4. Utslätande dagcreme

I boxen hittar du dessutom Clarins ikoniska Beauty Flash Balm! Denna klassiska godbit har du säkerligen hört talas om förut? I denna produkt är olivextrakt och trollhassel två av de verksamma ingredienserna vars sammandragande effekt ger din hud ett lyft. Innehållet av algextrakt bidrar till att stimulera hudens naturliga cellförnyelse medan risstärkelse skyddar huden.

Psst! Vad vore Glossybox utan en spännande överraskning? I boxen hittar du en tidlös och lyxig färgklick från Clarins. Kan du gissa vilken? 💋

 

Du hittar alla produkter i The Skincare Selection. Klicka här för att köpa boxen till GLOSSY-pris!

 Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...